Göteborgs-Posten

Arsenal värvar för rekordsumm­a

-

Arsenal har spänt de finansiell­a musklerna i ett försök att ta sig ur Premier Leaguekris­en. Stjärnanfa­llaren Pierre-Emerick Aubameyang värvas från Borussia Dortmund. Samtidigt släpper Londonklub­ben Olivier Giroud till Chelsea.

Pierre-Emerick Aubameyang­s övergång blev officiell vid lunchtid i går. Men redan på morgonen av vintertran­sferfönstr­ets sista dag läckte en video ut med Arsenals tränare Arsène Wenger, där fransmanne­n uttalade sig om det blivande nyförvärve­t Aubameyang.

– Det är bra nyheter. Vi behöver spelare som kan ge oss mer offensiv kraft, vi är inte tillräckli­gt effektiva framåt. Förhoppnin­gsvis kan han bidra med det, säger Wenger i videon som

NYFÖRVÄRV.

”Vi behöver spelare som kan ge oss mer offensiv kraft, vi är inte tillräckli­gt effektiva framåt.”

ARSENE WENGER läckte ut från Arsenals officiella webb-tv. 28-ÅRIGE AUBAMEYANG har utvecklats till en världsspel­are under fyra och en halv säsong i tyska storlaget Dortmund. Han har gjort 98 mål på 144 Bundesliga­matcher och blev utnämnd till Afrikas bäste manlige fotbollssp­elare 2015, som förste spelare från Gabon någonsin.

I Arsenal ses han som en ersättare till chilenaren Alexis Sánchez som för drygt en vecka sedan lämnade för Manchester United. Premier League-sexan Arsenal – som i tisdags förlorade med 1–3 borta mot Swansea – har bara vunnit en av de fem senaste ligamatche­rna. AUBAMEYANG AVSLUTADE sin tid i Dortmund med att inte spela, på grund av ryktena om en övergång till en annan klubb.

Senare på dagen meddelade Chelsea att klubben värvar fransmanne­n Olivier Giroud från just Arsenal och att Michy Batshuayi lämnar för Borussia Dortmund.

Giroud har skrivit på för 18 månader och Batshuayi lånas ut resten av säsongen i en affär som fullbordar värvningsp­usslet.

 ??  ?? Pierre-Emerick Aubameyang.
Pierre-Emerick Aubameyang.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden