Göteborgs-Posten

Komfortabe­l svensk seger mot Ryssland

-

Mycket talar för att det var en försmak på finalen som väntar. Och den smakade gott för Sverige.

– Skönt att komma bort hit och visa ryssarna att vi blir att räkna med till helgen, säger Martin Johansson till Bandypuls efter 6–3 mot Ryssland.

Sverige fick en fin start på gruppfinal­en i Chabarovsk, när man snabbt tog kommandot med en 2–0-ledning i mötet med hemmanatio­nen Ryssland. Daniel Berlins 1–0 var vackert, med ett skott rakt upp i ”fel” kryss för den ryske målvakten. Joakim Anderssons 2–0mål var heller inget att skämmas för.

– Jag försöker bara få till ett avslut, och det satt bra, säger Andersson till Bandypuls om sitt mål från snäv vinkel. RYSSLAND KOM DOCK TILLBAKA, och pressade, stressade och reducerade. I inledninge­n av andra halvlek kvitterade också hemmalaget till 2–2.

Men Sverige skulle vakna igen – snabbt och rejält. Joakim Andersson gjorde sitt andra mål för dagen på kontring och återställd­e den svenska ledningen. När Sverige sedan fått spela med två man mer på isen kunde Martin Johansson göra 4–2 på hörna.

– De målen var viktiga för oss, då kände vi att ryssarna var lite trötta och vi bara växte, säger förbundska­pten Svenne Olsson.

Den känslan visade sig också stämma.

Kort efter 4–2-målet uttökade Christoffe­r Fagerström med ett elegant avslut från nära håll.

Fagerström verkade fått blodad tand, då han kort därefter gjorde 6–2 mot ett paralysera­t ryskt försvar.

Även om Ryssland reducerade i slutminute­rna så kändes matchen avgjord sedan tidigare. Hemmapubli­ken visade dock att de oavsett uppskattad­e bra bandy. Båda lagen fick stående ovationer efter slutsignal­en.

– Det var mäktigt. Det är sådant tryck här ibland att det är helt makalöst, säger Martin Johansson till Bandypuls.

– Man blir nästan lite rörd, säger Svenne Olsson. SEGERN INNEBÄR ATT Sverige, efter 9–1 mot Finland, 17–0 mot Norge och nu 6–3 mot Ryssland, gick obesegrat genom gruppspele­t. Vilket också innebär att man slipper både Ryssland och Finland på vägen till finalen. I stället väntar Tyskland eller Ungern i kvartsfina­l, följt av antingen Norge eller Kazakstan i semifinal.

 ?? Bild: RIKARD BÄCKMAN/BANDYPULS.SE ?? MÅL IGEN. Christoffe­r Fagerström jublar efter ett av sina två mål i 6–3-segern mot Ryssland och först framme att gratulera är den andre tvåmålssky­tten, Joakim Andersson, tillsamman­s med Johan Löfstedt.
Bild: RIKARD BÄCKMAN/BANDYPULS.SE MÅL IGEN. Christoffe­r Fagerström jublar efter ett av sina två mål i 6–3-segern mot Ryssland och först framme att gratulera är den andre tvåmålssky­tten, Joakim Andersson, tillsamman­s med Johan Löfstedt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden