Göteborgs-Posten

Veteranen Winberg hoppas på ny succé

-

Hon har redan gjort tre OS. Ändå vet 28-åriga Pernilla Winberg – med 293 A-landskampe­r, tre OS och elva VM – inte vad som väntar i Sydkorea.

– Alla har varit olika, säger hon.

Hon är i alla fall säkert på att det kommer att bli roligt.

– Det här är ju det största man kan uppleva som damishocke­yspelare, kanske överhuvudt­aget som idrottare. Det kommer bli riktigt roligt, säger Winberg och minns genast OS-succén i Turin 2006.

– Det är den bästa upplevelse­n som jag har varit med om, när vi vann OSsilver. Och det är något jag vill uppleva igen och att få chansen att spela i en brons- eller guldmedalj­match är enormt coolt. Fullsatta läktare och ... Det är något som jag vill uppleva igen innan jag lägger av med hockeyn.

För Winberg & Co är medalj den stora målsättnin­gen. I dagsläget är det dock inget officiellt uttalat mål eller något de ens vill prata om. I stället resonerar spelare och ledare ständigt om att ta en match i taget. MED TANKE PÅ turnerings­upplägget är det förståelig­t. Om Sverige ska få spela kvartsfina­l och vara med i kampen om OS-medaljerna krävs ett bra gruppspel samt att Damkronorn­a blir bland de två bästa lagen.

– Det är fördel att vara i grupp A, där man går direkt till slutspel. Det är även därför vi måste ta en match i taget. För alla lag är bra. Det motstånd vi möter är riktigt bra och har blivit bättre de senaste åren, så det är en svår grupp vi har, säger Winberg.

Vad kommer att krävas av er för att lyckas?

– Vi måste maximera vår prestation för att vi ska kunna ta medalj. Vi kommer ta en match i taget och se till att göra vårt bästa, säger hon.

– Vi får se hur långt det tar oss, men vinner vi alla så är vi i final. Och huvudsyfte­t är väl bronsmatch eller final.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden