Göteborgs-Posten

Föräldrabr­åk vid förskola

- LOVE HANSEN SIILIN 031-62 40 00 Love.HansenSiil­in@gp.se

Med en pistol i handen ska den misstänkte ha slagit sitt offer i huvudet – precis utanför förskolan. Enligt uppgifter till GP ska de inblandade vara föräldrar till barn på förskolan.

– Eftersom vi fick uppgifter på att ett vapen förekommit valde vi att kalla in insatsstyr­kan som kunde gripa den misstänkte i sitt hem, säger Christer Fuxborg, polisens presstales­person i region Väst.

I förra veckan larmades polisen om ett bråk mellan två män utanför en förskola i norra Göteborg. Enligt polisens uppgifter ska den ena mannen ha slitit fram en pistol och med den misshandla­t den andra mannen – precis utanför förskolans lokaler.

– Pistolen ska i princip ha använts som ett tillhygge, säger polisens presstales­person Christer Fuxborg. DEN MISSTÄNKTE SKA efter misshandel­n ha lämnat platsen till fots. Men vittnen ska ha känt igen honom.

Då det fanns uppgifter om att mannen varit beväpnad ska polisen ha tagit det säkra före det osäkra och kallat in insatsstyr­kan, uppger Fuxborg. De kunde senare gripa mannen i hans bostad.

– Men man har inte återfunnit något vapen, säger Christer Fuxborg. ENLIGT UPPGIFTER TILL GP var upprinnels­en till misshandel­n en långdragen konflikt – mellan två föräldrapa­r med barn på förskolan.

Efter att paren tidigare haft verbala bråk ska konflikten i går ha tagit en ny vändning då den ena kvinnan träffade på mannen i det andra paret vid förskolan under morgontimm­arna.

Enligt GP:s uppgifter ska kvinnan och mannen då ha hamnat i ett verbalt bråk. Kvinnan ska därefter ha gått hem för att hämta sin partner som kort därpå dök upp vid förskolan för att konfronter­a mannen. FÖRSKOLANS CHEF SKRIVER i ett mejl till GP att hon inte vill gå in på vilken koppling männen har till förskolan med hänsyn till de inblandade.

Hon hävdar även att inga barn var ute och lekte vid händelsen och poängterar att händelsen inte inträffade på förskolans område. När personalen upptäckte vad som hände ska de ha samlat barnen på en avdelning och låst dörrarna.

Man har i efterhand haft samtal med personalen och erbjudit samtalsstö­d till de som önskat.

Mannen misstänks nu för grovt olaga hot, misshandel och vapenbrott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden