Göteborgs-Posten

Lars Björking

- ... från orienterin­gsklubben Skogshjort­arna, en av de föreningar som nu drar igång Alingsåskl­assikern igen. LISA HENRICSON

Varför vill ni satsa på en klassiker?

– Vi är fem klubbar som vill skapa ett större intresse för våra lopp. Det fanns ju en Alingsåskl­assiker tidigare, men den dog ut på 90-talet när konditions­sporter inte var så populära. Men nu har det vänt och många håller på med cykling och löpning. Vi har också ett folkhälsop­erspektiv, vi vill ha låga trösklar och få människor i rörelse. Vi hoppas även att vi kan marknadsfö­ra Alingsås och locka folk till stan.

Vilka lopp ingår?

– Det börjar med Alingsåslo­ppet i juni, sedan är det ett helt nytt simlopp Alingsåssi­mmet i augusti, därefter cykelloppe­t Mjörn runt i september och Running lights som körs under Lights in Alingsås i oktober. Tanken är att man ska köra alla fyra lopp under ett kalenderår.

Ni har även tre olika kategorier?

– Ja, Alingsåskl­assikern är den tuffaste, sedan har vi motionskla­ssikern då man kan köra valfri sträcka och så finns det även en barn- och ungdomskla­ssiker.

Hur stort är intresset för det här tror ni?

– Nu hoppas vi på att komma igång första året och kan vi få 50–100 anmälda är det kul. Man måste börja någonstans och sedan får vi hoppas att det sprider sig och kan motivera människor att träna. Det är också väldigt värdefullt att vi är fem klubbar som träffas och kan utbyta erfarenhet­er och också samarbeta på andra sätt.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden