Göteborgs-Posten

Gais slog till med cupskräll

Drömmål och tre poäng borta mot Elfsborg. Det blev en lyckad tävlingspr­emiär för Gais. – Jävligt skönt med en sådan här start, säger Carl Nyström.

-

Erkänt hemmastark­a Elfsborg på bortaplan. Det var en tuff tävlingspr­emiär som väntade Gais när laget reste till Borås för att inleda Svenska cupens gruppspel. MEN GRÖNSVART ÖVERRASKAD­E och lyckades, efter ett målkalas, massvis av chanser åt båda håll och ett par tjusiga fullträffa­r vinna matchen med 3–2 och ta med sig tre poäng hem till Göteborg.

– Väldigt skönt med seger, säger Bosko Orovic efter skalpen.

Det var dock nära att trepoängar­en gled Gais ur händerna.

I slutminute­rna pressade Elfsborg frenetiskt och det var flera gånger om nära att hemmalaget hittade ett 3–3-mål. Men uppoffrand­e försvarssp­el, ett par vassa parader av Damir Mehic och ribban räddade gästerna.

– Vi hade lite flyt i dag, mot ett väldigt bra Elfsborg, säger Orovic.

Om det var Elfsborg som dominerade i slutet var det Gais som inledde klart bäst. Med offensiv och aggressiv press lyckades bortalaget gång på gång störa det allsvenska motståndet och under den första halvlekens första halva var det Makrillarn­a som höll i taktpinnen. I DEN 13:E minuten kom så också ledningsmå­let, och det var inte alls ologiskt. Andreas Östling sköt från distans, David Olsson i Elfsborgs mål hann inte med och stod för en tavla när han tappade in bollen mellan benen.

Elfsborg svarade dock blixtsnabb­t. Först kunde Joakim Nilsson rulla in 1–1 i öppet mål efter

??  ?? SMAKSTART. Gais skrällde på bortaplan mot Elfsborg och vann med 3-2 i tävlingspr­emiären.