Göteborgs-Posten

Barny trivs i fria rollen

- PHILIP TROLLÉR PHILIP TROLLÉR

DET SNYGGASTE MÅLET i halvleken var dock det sista innan paus. Dusan Djurics pärla fram till 2–2. Mittfältar­en snappade upp en boll i mittcirkel­n, tittade upp och skickade iväg ett långskott från halva plan som svävade hela vägen in i mål.

– Jag hann inte tänka så mycket, jag bara tittade upp och såg att han var långt ute. Sedan satt den snyggt, säger Djuric.

Han fortsätter:

– Om det hade varit i en större match, typ en seriefinal, så hade det kanske varit det snyggaste i karriären, men nu får jag väl säga topp tre.

Baljan lär konkurrera om utmärkelse­n årets mål i svensk fotboll.

– Haha, vi får väl se, är det ingen som lyckas göra något snyggare så är det så, haha. DAVID OLSSON VAR än en gång misslyckad i samband med målet och hann inte tillbaka för att avstyra DUSAN DJURIC om sitt 2-2-mål – men Djuric tycker inte det var någon tavla.

– Nä, det var mer min prestation som var bra. Det är inte så lätt att lyckas med de där målen, inte ens på träning. I DEN ANDRA halvleken trummade Elfsborg på – men Gais kontrade farligt och efter en snabb omställnin­g kunde Edin Hamidovic skicka in målet som blev matchavgör­ande.

– Jävligt skönt med en sådan här start. Det är segrar som bygger självförtr­oende, säger lagkapten Carl Nyström.

I sin fria roll imponerade Junes Barny mot Elfsborg– efteråt hyllade nyförvärve­t tränare Bosko Orovic.

– Jag älskar att spela som vi gör, Bosko sätter inte koppel på någon, säger Barny.

Han värvades som ett tänkbart alternativ till flera av de offensiva positioner­na. När Gais tog sig an Elfsborg på Borås arena i Svenska cupen var Junes Barny överallt. Längst fram, i mitten och ibland längst bak för att hämta boll.

– Han har en helt fri roll, det är där jag vill ha honom, förklarar Bosko Orovic.

Tränaren fick se sitt nyförvärv vara involverad i det mesta, framför allt offensivt, där han bland annat spelade fram till Edin Hamidovic avgörande 3–2-mål.

– Han var riktigt bra, men det visste vi om när vi värvade honom, fortsätter Orovic. BARNY SJÄLV VAR också belåten med den egna prestation­en.

– Jag är på gång. Jag börjar känna att det blir bättre och bättre. Sedan möter vi ett riktigt bra lag. Sedan tog de över i slutet och man fick jaga mycket boll, det tog på krafterna, säger 28-åringen som fick kliva av efter en smäll mot örat.

– Jag har haft en öroninfekt­ion innan matchen och fick en armbåge mitt på. Den smärtan önskar jag inte någon. Men nu är det lugnt, tror jag.

Hur trivs du i din fria roll?

– Jag älskar att spela här. Bosko sätter inte koppel på någon av oss. Visst vi har våra grejer i defensiven men i offensiven är det bara att tänka fritt. Spela efter din hjärna, gör vad du vill. Jag älskar det. HAN TYCKER SIG redan ha hittat ett fint samarbete med lagkamrate­rna – trots inte allt för mycket tid tillsamman­s.

– Vi är många spelskickl­iga spelare som tänker fotboll på samma sätt. Edin (Hamidovic), Dusan (Djuric), Bergholtz och allihop på mitten, vi förstår varandra. Det är inga konstighet­er.

Och mot Elfsborg tycker han att laget fick visa upp delar av sitt register.

– Vi har den känslan i laget att vi alltid går för tre poäng. När vi är bra kan vi slå vilket lag som helst. Vi har vår spelidé. Vi backar inte hem för någon. Det är människor på andra sidan, vi kan spela lika bra som dem. Det handlar om att tro på det.

– Vi kom inte hit och backade hem utan pressade från minut ett, det gjorde att vi vann.

”Jag hann inte tänka så mycket, jag bara tittade upp och såg att han var långt ute. Sedan satt den snyggt”

 ?? Bild: JÖRGEN JARNBERGER ??
Bild: JÖRGEN JARNBERGER
 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? STORTRIVS. Gais nyförvärv Junes Barny trivs i sin fria roll och älskar att spela under Bosko Orovic ledning.
Bild: ROBERT BOMAN STORTRIVS. Gais nyförvärv Junes Barny trivs i sin fria roll och älskar att spela under Bosko Orovic ledning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden