Göteborgs-Posten

Blidh öppnar för att starta om i Frölunda

- JOHAN RYLANDER

– Jag lämnade mitt sämre jag där, säger han med ett brett leende – och på träningen åker han från tre motspelare och skickar upp pucken i krysset bakom Johan Mattsson. Roger Rönnberg jublar.

– Det är precis det här som vi varit ute efter! Killarna skulle mentalt samla energi för den viktigaste och roligaste delen av säsongen.

Ni har vilat er i mental form?

– Jag tycker att det är ett jäkla gott surr på killarna. De kommer in med energi – och nu ska vi träna hårt i tre dagar. Vi ska ta steg där också.

–Men det är svårt att ta steg om inte spelarna är mentalt närvarande för att träna hårt. Jag känner att det var en oerhörd fördel att göra så här – för nu vill de verkligen träna hårt! EN SPELARE SOM fått köra extra under semestern är rejäle backen Adam Pardy. Han kom med sex-sju kilos övervikt till Göteborg – och har slipat på formen rejält.

– Han är närmare nu! Han är en av de spelare som haft minst ledigt – och har tränat väldigt bra hela helgen, berättar Rönnberg.

På lördag startar SHL om för Frölunda – med möte borta mot Örebro HK.

Är Anton Blidh på väg tillbaka till Göteborg?

– Jag vet hur bra Frölunda är på att utveckla spelare, säger forwarden.

Efter den här säsongen går kontraktet med Boston Bruins ut för 22-åringen från Härryda HC – och redan nu umgås han med tankar om att flytta hem till Frölunda igen.

– Det är en bra fråga. Min dröm är att bli en NHL-spelare. Så om det är AHL eller SHL som gör mig till det ... det får jag sätta mig ner lite senare och bolla med. Jag trivs jättebra i Providence, men samtidigt vet jag hur bra Frölunda är på att utveckla spelare, säger Anton. VI SES I Hartford, USA. Bostons farmarlag Providence Bruins har precis fått stryk av Lias Anderssons Hartford Wolfpack i XL Center – och Blidh är som vanligt en retsticka och energispel­are på isen.

Han får också till en målgivande passning den här kvällen.

”Jag trivs jättebra i Providence, men samtidigt vet jag hur bra Frölunda är på att utveckla spelare”

Hur har du utvecklat ditt spel under tre år i Nordamerik­a?

– Jag tycker att jag vågar hålla i pucken mer – och är lite bättre på allt, svarar han snabbt.

I fjol hade Blidh 19 matcher i NHL för Boston Bruins. Men i takt med NHL-klubbens framgångar, ett av ligans allra bästa lag, så har det inte blivit några nya chanser i den allra högsta serien.

Besviken?

– Besvikelse är la fel ord, för det har gått bättre för mig poängmässi­gt i år även om jag inte är en sån spelare. Men det är klart att jag hade som mål att spela fler NHLmatcher. Det är dock mycket kvar av säsongen, så chansen kanske kommer ...

Det har blivit sju mål och nio assists på 50 matcher i AHL – och efter matchen så snackar Blidh med Lias Andersson. ANTON BLIDH

– Vi har aldrig spelat ihop. Men vi tränade ihop i somras – och då rök vi ihop direkt, skrattar duon. ANTON OCH SAMBON Sofia bor i en hyreslägen­het på the Promenade i Providence.

– Vi trivs grymt bra! Det finns pool och gym ... men inga barn ännu, skrattar han.

Gym säger du? Du blir lite starkare i alla fall?

– Ja, fast jag är inte riktigt i Pärras (Edlund, Frölundas fystränare) kropp ännu, haha.

Roger Rönnberg, tränare i Frölunda, hymlar inte med vad han tycker om Bruins-forwarden.

Du skulle ta emot Blidh med öppna armar nästa säsong?

– In och ut i laget är som vanligt Fredrik Sjöström och Björn Liljander som sköter – men jag älskar Anton Blidh. Han är fantastisk. Både en duktig hockeyspel­are och en härlig karaktär, berömmer Rönnberg.

Och Blidh umgås med tanken att Frölunda kan göra honom till NHLspelare?

– Det är det vi vill vara som förening. Vi vill vara den bästa föreningen på att förbereda killarna för sina drömmar. Så att de kan ta sig vidare!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden