Göteborgs-Posten

Lerums tjejer spelade hem SM-guldet i futsal

- ANTON GUSTAVSSON Simon Örtelind och hans Redbergsli­d hade inga problem med att slå tabelljumb­on Helsingbor­g på bortaplan. Slutsiffro­rna skrevs till 30-21.

Lerums F15 kan efter en framgångsr­ik helg i Helsingbor­g titulera sig svenska mästare i futsal. I finalen besegrades Hammarby med 3–1.

– Man fattade inte att det var sant först. Det var riktig glädje och kändes otroligt, säger Hanna Wijk.

Efter att ha tagit sig igenom ett kvalificer­ingsspel i Göteborg och ett regionskva­l i Norrköping var det i helgen dags för SM-slutspel i Helsingbor­g för Lerums F15-lag. Efter ett stabilt gruppspel och 4–2 mot Älvängen i semifinale­n väntade final mot Hammarby. Ett Hammarby som vann när lagen möttes i gruppspele­t, men som även slog ut Lerum i förra sommarens semifinal av Gothia Cup. DEN HÄR GÅNGEN var det dock Lerums tur och efter en spännande final skrevs segersiffr­orna till 3–1.

– Man fattade inte att det var sant först. Det var riktig glädje och det Lerums F15 vann SM-guld i futsal efter att ha finalbeseg­rat Hammarby.

MÄSTARE.

kändes otroligt, säger Hanna Wijk.

– Vårt mål var att gå till final, så i finalen kände vi inte så mycket press. Vi gick in och gjorde vår grej. Alla kämpade och gjorde sitt bästa. DET VAR DOCK nära att Hanna Wijk fick följa finalen från läktaren. Efter att ha stukat foten i sista gruppspels­matchen missade hon semifinale­n, men när finalen skulle börja var hon redo för spel och spelade sedan fram till Felicia Karlssons matchavgör­ande mål.

– Först trodde jag inte att jag skulle kunna spela finalen och det kändes jobbigt. Jag fick tejpa foten, men under matchen var det så mycket adrenalin att det knappt kändes.

Lerums F15 tillhör Sverigetop­pen och har tagit brons i Gothia Cup tre år i rad, men nu blev det alltså ett SM-guld i futsal.

– Vi har varit trea i Gothia Cup tre år i rad och var trea i futsal-SM förra året så det kändes riktigt gött att få vinna. SM-GULDET HAR FIRATS med en hel del aktivitet på sociala medier

– Vi har lagt ut mycket på sociala medier och det är massor av folk som har sagt grattis. Vissa som vi inte ens känner har hört av sig och sagt grattis.

Lagets tränare, Martin Karlsson, är belåten över helgens insats.

– Det känns underbart att starta året på det här sättet. Tjejerna visade styrka både spelmässig­t och mentalt. Det kändes som att rätt lag vann och tjejerna är väl värda den här framgången.

– Vi har flera tjejer som är riktigt bra och står inte och faller med att en eller två spelare inte har dagen.

 ?? Bild: JONAS FALCK ??
Bild: JONAS FALCK

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden