Göteborgs-Posten

Enkel bortaseger för Redbergsli­d

- FREDRIK JANLIND

Redbergsli­d hade inga problem borta mot jumbon – trots en lite avslagen start på matchen. – En dag på jobbet, säger tränaren Jasmin Zuta.

Tabelljumb­on, Helsingbor­g, blev en riktig munsbit för Redbergsli­d som enkelt kunde packa med sig alla poäng i bussen mot Göteborg. Daniel Wester gav bortalaget ledningen efter 58 sekunder. En ledning som RIK sedan aldrig släppte ifrån sig.

– Det här var en dag på jobbet. Vi vet att de kämpar för sina liv men vi är lite slarviga i början och lite oskarpa. Sen växlar vi upp i andra halvlek och då är det klart. Det är en bra dag på jobbet, säger Zuta. I PAUS HADE ledningen stigit till 16–12 för Redbergsli­d och den ledningen skulle bara fortsätta att öka i den andra halvleken. När matchen var över var det förkrossan­de 30–21 efter att Daniel Wester med sina sex mål och Tobias Thulin med höga 50 procent i räddningsp­rocent, visat vägen för sitt Redbergsli­d.

– Det kändes som att vi hade kontroll, särskilt i andra. Då kan vi prova lite saker och rulla runt. Det är det vi håller på med inför slutspelet. Att hålla alla friska och hela, säger Zuta.

Känslan inför slutspelet?

– Den är bra. Det har varit lite omtumlande med mycket skador under säsongen. Men nu har vi haft en bra period nu och tränat på bra och kunnat gå lite tuffare. Vi är ett lag som maler på. Vi har ju skickliga spelare men kommer ingenstans om laget inte är där. Vi är absolut beroende av varandra. Det finns inget som är större än laget.

Skön måndagskvä­ll det här?

– Ja, verkligen! Nu får vi ladda om till på fredag och så vann ju Gais också. Då är allt frid och fröjd.

 ?? Bild: MATHILDA AHLBERG ?? DOMINERADE.
Bild: MATHILDA AHLBERG DOMINERADE.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden