Göteborgs-Posten

”Jag antar att de känner en del press”

-

FOTBOLL: ALLSVENSKA­N IFK Göteborg reser norrut – för att möta ett Östersund som är jumbo efter två allsvenska omgångar. – Får vi matchen dit vi vill borde det infinna sig någon press och panik hos dem, säger tränaren Poya Asbaghi.

IFK Göteborg har borstat av sig den svidande förlusten (1–2) mot Hammarby senast. Under söndagen kliver laget in i den tredje allsvenska omgången – Östersund står för motståndet.

– Det är kanske en av de absolut svåraste bortamatch­erna på året, konstatera­r tränaren Poya Asbaghi. FAKTUM ÄR DOCK att Östersund, femma i fjol och tidigare glänsande i Europa League, har inlett säsongen med två raka förluster. Först 0–1 mot Djurgården, sedan 0–3 mot Dalkurd.

– Det är klart att de inte är nöjda med den säsongsinl­edningen, men jag tror att de efter ett ganska långt krissnack, vad jag har hört, är ganska fast beslutna att ta tag i det. Det gäller att vi är på tårna och inte låter dem komma in i sitt spel igen. Och att vi såklart fokuserar på vårt spel, fortsätter Asbaghi. Blir de ännu farligare att möta med tanke på situatione­n de befinner sig i?

– I inledninge­n av matchen kommer POYA ASBAGHI de bli riktigt jobbiga. De kommer känna: ”Nu ska vi ta tag i det igen och visa för varandra vad vi går för”. Men får vi matchen dit vi vill borde det infinna sig någon press och panik hos dem. Asbaghi fortsätter: – Det är ett lag som, i och med att de åkte ur svenska cupen, går all in. Det finns inga ursäkter från deras sida länge. Nu är det SM-guld som gäller. Det hade de som mål redan för två år sedan, men nu är de besvikna över en andraplats. Att då inleda med två förluster och eventuellt tappa poäng på hemmaplan i en tredje omgång skulle försvåra processen för dem. Så en del press antar jag att de känner. André Calisir tillägger: – Det är ett jättedukti­gt lag, det vet vi. De kommer vara supertagga­de nu när de har förlorat två matcher. MITTBACKEN GENOMFÖRDE DEN sista förberedan­de träningen i ansiktsmas­k. Förklaring­en? Den näsfraktur han råkade ut för i premiären mot Trelleborg.

– Det ska ha läkt nu, så masken är bara i fall att, säger han. Men du spelar inte match med den?

– Nej, jag körde utan den senast och kör utan den mot Östersund. Man ser inte super med masken ... Du är inte rädd att skadan ska slås upp?

– Det värsta som kan hända är att den bryts upp igen, men det var inte helt av. Jag har tagit det här beslutet själv. Det krävdes inget ingrepp för att fixa skadan?

– De stoppade in två metallgrej­er och rättade till det. Det var inte alls skönt.

Vad gäller läget i den övriga blåvita truppen så saknas enbart Patrik Karlsson Lagemyr (skadad) och Kristopher Da Graca (sjuk).

”I inledninge­n av matchen kommer de bli riktigt jobbiga. De kommer känna: ’Nu ska vi ta tag i det igen och visa för varandra vad vi går för”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden