Göteborgs-Posten

”Det är viktigt att hela laget följer med”

-

TRÄNARE. FOTBOLL: SUPERETTAN Yra som höns senast, enligt coach Bosko Orovic. Kanske var det därför han ordnade en tupp för att väcka sina spelare i Gais?

På Hjällboval­len i nordöstra Göteborg trixar några småkillar på den stora naturgräsp­lanen. Den är grön, nästintill perfekt – trots att det bara är ett småkyligt april. En utspark därifrån springer ett gäng inhägnade höns omkring.

En tupp galer helt desperat. JO, DET ÄR faktiskt sant. Men det är inte spelarna från Gais som är inhägnade på veckans tredje (!) träningspl­an – och det är inte coach Bosko Orovic som är tuppen.

– Jag ska inte nedvärdera mina spelare och kalla dem höns. Men vi gick i från våra roller senast – och då såg vi väldigt yra ut. Jag ska inte jämföra dem med höns, det är för jävla dåligt av mig, säger Orovic lite skamset. Han fortsätter: – Det är en svaghet jag har. Jag säger alltid vad jag tycker i alla lägen. Det är inte alltid rätt att säga vad jag tycker ...

Senast mot Värnamo lirade LAGKAPTEN. press-spel. CARL NYSTRÖM Gais riktigt bra – i ungefär 15 minuter. Sedan tappade 031-gänget mittfältet totalt – och blev utrullat. TROTS DET VAR det endast 48–52 i negativt bollinneha­v – och trots det lyckades Gais vinna, efter ett vackert anfall och en individuel­lt lyckad prestation.

– Vi vann verkligen inte som ett lag, det gjorde vi inte. Vi vann på individuel­l skicklighe­t. Men nån kom också fram och sa att det är inte en simhoppart­ävling vi håller på med. Det är ingen som bedömer dig och du får en åtta eller en tia. Du vinner på att göra mål – och det gjorde vi ... Vad vill du se mot ett obesegrat Falkenberg?

– Jag ser bara att vi ska spela vårt spel – och att de ska rätta sig efter oss! Vi ska vara spelförand­e, som vår idé är. Sedan löste vi inte det mot Värnamo, när vi gick bort i våra roller och tappade vårt press-spel, säger Orovic. KAPTEN CARL NYSTRÖM, ni vet han som ser ut som MMA-fightern Alexander ”The Mauler” Gustafsson, har också bilden klar efter väckarkloc­kan på Hjällboval­len.

– Jag hörde tuppen här! Så vi gick igenom saker som inte var bra senast. Vi tittade på vårt press-spel – och det vet vi att vi egentligen är bra på. Det gäller att vi kollar så att alla är med på banan. I vårt press-spel är det viktigt att hela laget följer med, för annars säljer vi oss ...

Enda frågeteckn­et i laget är Marcus Bergholtz, som har en rispa på ryggen. Han spelar dock hela träningen – och ser ut att vara spelklar. August Wängberg slipper dessutom operation och kör med ett kraftigt specialsky­dd runt sitt vänstra ben. Inre ledbandet är av, men ska läka ihop av sig själv.

– Jag får ta bort ortosen om ett par veckor – och räknar med att kunna köra för fullt om en månad, säger August.

” Vi tittade på vårt press-spel – och det vet vi att vi egentligen är bra på. Det gäller att vi kollar så att alla är med på banan. I vårt press-spel är det viktigt att hela laget följer med, för annars säljer vi oss”

 ?? Bild: BILDBYRÅN ?? Yra som höns senast, enligt Gaistränar­en Bosko Orovic. ”Jag säger alltid vad jag tycker i alla lägen. Det är inte alltid rätt”, säger han.
Bild: BILDBYRÅN Yra som höns senast, enligt Gaistränar­en Bosko Orovic. ”Jag säger alltid vad jag tycker i alla lägen. Det är inte alltid rätt”, säger han.
 ?? Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK ?? Carl Nyström hörde tuppen – sedan gick Gais igenom lagets
Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK Carl Nyström hörde tuppen – sedan gick Gais igenom lagets
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden