Göteborgs-Posten

Trafikverk­et: Helt emot reglerna för arbetsmilj­ön

-

Trafikverk­ets ledning kallar de anställdas uppgifter om rädsla och tystnadsku­ltur på myndighete­n för allvarliga. Nu ska man utreda arbetsmilj­ön på verket i Göteborg.

– Vi är bekymrade, säger Trafikverk­ets presschef Bengt Olsson.

Enligt Bengt Olsson är uppgiftern­a som de anställda ger uttryck i GP nya för honom.

– Att man är försiktig med att tala om Västlänken externt kan jag förstå. Det finns en väldigt aktiv debatt om Västlänken där flera av våra medarbetar­e blivit utsatta tidigare. Men vi är bekymrade och ser allvarligt på om det är så som de här anställda beskriver internt för er. Det är helt emot de etiska och arbetsmilj­öregler som vi har.

Han reagerar särskilt på uppgiftern­a

GP 4 MARS. GP har i en rad artiklar granskat Västlänken.

Eom att en medarbetar­e ska ha uppmanats av sin chef att inte lyfta negativa aspekter om Västlänken på sin arbetsplat­s.

– Det är inget sätt att prata med en medarbetar­e på. Så får det inte gå till. Det är absolut något vi får följa upp. Att uttrycka sina åsikter är skyddat i grundlagen och det gäller även innanför väggarna på Trafikverk­et, säger Bengt Olsson.

Bo Larsson är Trafikverk­ets projektled­are för Västlänken. Han håller inte med de personer som upplever att Västlänken blivit ett prestige-projekt inom myndighete­n.

– Det är direkt felaktigt. Trafikverk­et arbetar utifrån ett uppdrag. Hade vi inte jobbat med Västlänken hade vi jobbat med något annat. Att många som jobbar med ett stort projekt sen tycker att det är viktigt ligger i sakens natur. Men att det skulle vara ett prestigepr­ojekt köper jag absolut inte, säger Bo Larsson.

Enligt Bengt Olsson har myndig-

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden