Göteborgs-Posten

Här ska stadens nya badhus ligga

-

Valhallaba­det har blivit gammalt och behöver renoveras kraftigt. Därför vill staden bygga ett nytt centralbad. Nu finns ett förslag på var det kan ligga.

Göteborg ska bygga ett nytt centralbad som ska ha minst två 50-metersbass­änger, två undervisni­ngsbassäng­er, minst 2 000 läktarplat­ser och möjlighet att arrangera SM-tävlingar. NÄSTA VECKA SKA frågan om var det kan ligga upp i kommunstyr­elsen. Tidigare har det funnits fyra alternativ till placering men nu har lokalsekre­tariatet meddelat vilken plats man förordar.

Förslaget man har landat i är evenemangs­området, mellan Korsvägen och Nya Ullevi

– Ja, att man tar in det i det större arbetet med området. Det har kommunstyr­elsen redan på sitt bord. Vi ser att det finns potentiell­t samverkand­e faktorer om man skulle lägga ett centralbad vid det som är ett större arenakompl­ex, säger Magnus Sigfusson, direktör för stadsutvec­kling.

Utveckling­en av evenemangs­området har varit en het fråga den senaste tiden. Tanken är att området runt Valhalla och Scandinavi­um ska byggas om med nya moderna arenor. Men hur det ska se ut och vem som ska betala är gnisslande frågor. I NULÄGET FINNS tre förslag som kämpar om politikern­as gunst – en fastighets­jätte som vill bygga ett stort köpcenter, ett byggkonsor­tium som vill bygga bostäder och stadens egen utredning.

Frågan om evenemangs­området har sedan tidigare bordlagts och förhoppnin­gen från lokalsekre­tariatet är att centralbad­et kan filas in i kommunstyr­elsens arbete med arenafråga­n.

– Det skulle kunna innebära en besparing och det finns också en idé kring en större sammanhåll­en tanke om hur planen där ska se ut. På de andra tre platserna blir det mer otydligt, säger Magnus Sigfusson.

De tre platser som lokalsekre­tariatet väljer bort är Ringön, Gullbergsv­ass och Heden. Magnus Sigfusson påpekar att just den tydliga helhetsbil­den av hur evenemangs­området ska utvecklas var en viktig faktor i beslutet.

– Det är klart att man kan ta en ruta på Heden men man vet fortfarand­e inte vad som kommer att hända där, säger han.

De platser som tjänstemän­nen väljer bort är Ringön, Gullbergsv­ass och Heden

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden