Göteborgs-Posten

Stjärnspäc­kat i Odelbergs comeback på Trädgår’n

- MARIA DOMELLÖF-WIK

Jill Johnson, Thomas Petersson, Kee Marcello, Linda Bengtzing och Galenskapa­rna är några av gästerna när showen En talk talk show återkommer till Trädgår’n.

I höst blir det comeback för Stefan Odelberg med En talk talk show på Trädgår’n i Göteborg. Först ut är duon Jill Johnson och Thomas Ravelli. Bland gästerna märks också Markoolio och Thomas Petersson, Galenskapa­rna, Kee Marcello, Tone Norum och Linda Bengtzing.

– Showen hade vuxit, vi visste att vi måste gaska upp oss ytterligar­e, säger Stefan Odelberg.

– Så vi tog en time out för att nu kunna komma tillbaka med något riktigt bra.

Hur vill du beskriva konceptet bakom En talk talk show?

– Vi startade på Rondo 2013, och då ville vi göra en slags talkshow som inte fanns än, åtminstone inte i Sverige, med extra inslag av musik, magi och humor. I USA fanns Ellen DeGeneres show, och det var utmanande för oss att tänka lite så, och nytt. Året därpå, efter vår try out, fördubblad­e vi antalet gäster och föreställn­ingar. 2015 höjde vi nivån ytterligar­e och 2016 kände vi att vi hade vuxit ur Rondo och flyttade till Trädgår’n. Där ökade vi också på med lite fler internatio­nella gäster.

Som Samantha Fox?

– Ja precis. Precis.

Vad är likt och vad skiljer sig från tidigare i höst?

– Vi kommer att befinna oss i samma lägenhet men bygga om en del. Vi tar bort husbandet – inte för att de inte var duktiga men för att vi nu tar in Elinore Terve, en fri, eldig och färgstark DJ och singer-songwriter. Hon har blått hår och ... ja syns helt enkelt. Och är väldigt rolig att jobba med! Så det är en stor grej. Sedan kommer vi att livesända mycket mer i sociala medier också, och ha många fler gåvor till publiken.

Gåvor?

– Ja. Min idé är att publiken ska känna att de får mer med sig hem än vad de betalat för. Min förebild är Oprah Winfrey, du vet när hon säger ”Do you know what you have under your seat?”. Och så kan det vara beskedet att du har vunnit en ny bil. Vi är inte riktigt där än, men vi strävar.

Första paret ut är Jill Johnson och Thomas Ravelli. Varför just de två?

– Gemensamt för alla gästerna är att jag känner dem väldigt väl sedan innan. Så de är trygga i att bli pushade av mig. Jill är annars inte så bekväm med att prata om sitt privatliv till exempel. Hon har ju också en strålande karriär att hellre prata om. Men jag kan trycka lite på de där ömma punkterna utan att hon blir sur på mig. Thomas Ravelli står för anekdotern­a under kvällen, och försöker förstöra lite av hennes fina aura.

En del av grejen med showerna är att överraska gästerna på olika sätt?

– Ja och nu blir det kanske till exempel så att Markoolio och Thomas Petersson får framföra Potatiskok­et, en gammal sketch som Galenskapa­rna inte blev så nöjda med. En vanlig krogshow kör ju samma föreställn­ing varje kväll, men här blir varje kväll unik och helt olik de övriga.

Tidigare har En talk talk show bland annat gästats av Björn Skifs, Dogge Doggelito, David Batra, Glenn Hysén och inte minst LillBabs.

– Hon var en av de mest fantastisk­a gäster vi haft, så totalt oglamorös i bemärkelse­n oegoistisk till sin läggning. Hon ställde sig till och med och bredde smörgåsar åt de andra.

Stefan Odelberg är jätteglad att han fick ge gästerna en del av hennes liv, och den nyligen bortgångna artisten framförde ett fjorton minuter långt medley med tio av sina mest kända låtar.

– Vi körde också en fejkad frågesport med henne där hon som sig själv, alltså Barbro Svensson, fick svara på frågor om Lill-Babs. Det var väldigt gulligt, och hon fann sig ganska snabbt i rollen. Eller de dubbla rollerna.

 ?? Bild: JOSEF ANDERSEN ?? STARTKLAR. Efter ett års uppvärmnin­g är Stefan Odelberg tillbaka på Trädgår’n.
Bild: JOSEF ANDERSEN STARTKLAR. Efter ett års uppvärmnin­g är Stefan Odelberg tillbaka på Trädgår’n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden