Göteborgs-Posten

Häcken ville haft rött kort

-

Alhassan Kamara gled igenom, Karim Fegrouch kapade honom. Häcken ropade på utvisning – men fick inget gehör hos domaren Bojan Pandzic.

– Det var både frilägesut­visning och grov utvisning i samma situation, hävdar tränaren Andreas Alm.

Häcken och Sirius spelade 0–0 under onsdagskvä­llen. En situation i matchen blev extra omdiskuter­ad.

I den 23:e minuten löpte Alhassan Kamara igenom, var på väg att runda Karim Fegrouch, målvaktsvi­karie till frånvarand­e Josh Wicks, men stoppades tufft. Konsekvens­en?

Gult kort och frispark.

Fel, enligt Häcken-lägret.

– När jag såg situatione­n där och då tyckte jag att det var vårdslöst och att han hoppade in i ”Crespos” lår. Jag tycker att den var grov på det sättet, konstatera­r tränaren Andreas Alm. ERIK FRIBERG HÅLLER MED:

– Ja, vi skulle nog ha haft ett rött kort där. Det är klart att det hade blivit en annan match då.

Friberg höll sig dock lugn, precis som Alm och resten av de gulsvarta

”Vi skulle nog ha haft ett rött kort där. Det är klart att det hade blivit en annan match då.”

ERIK FRIBERG om en omstridd situation gänget – trots BP-kaoset i omgång två (två röda kort och Alm uppvisad på läktaren) i färskt minne.

– Det ser jag som en liten framgång för oss alla, hur vi hanterade det, säger Alm.

Fick ni någon förklaring av domaren?

Jämn - med ett par hyfsade målchanser åt båda håll. Den sista skärpan saknades dock. Den ojämna planen påverkade såklart spelet och matchen. Kom inte riktigt med i spelet framåt. Mer delaktig efter paus. Visar att gammal är äldst. Klok. Nickade till på hörna. Höll sig framme. Var på väg att ställa till det för en gångs skull. Stabil när Sirius forcerade i andra. Fortsätter att ha ett högt utgångsläg­e, fick inte riktigt till inläggen. Slog första och andra halvleks bästa djupledspa­ssningar. Krigar helhjärtat i vanlig ordning. Fick ta mycket dueller med Sirius starka mittfältar­e. Känslig framspelni­ng till Mohammed. Skapade första halvleks näst bästa chans helt på egen hand. Löpning och skott. Var tillbaka i laget och bjöd på en del genombrott­sförsök. Troligen inte helt nöjd med utfallet. Mycket noggrann och skicklig med boll, hämmades av underlaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden