Göteborgs-Posten

-kryss mot Sirius

- LINUS PETERSSON LINUS PETERSSON

tigt till de heta målchanser­na, men jag tycker att vi borde ha fått in någon boll.

Han konstatera­r också att den ojämna gräsplanen präglade matchen.

– Jag tycker vi gjorde det okej efter förutsättn­ingarna. Det var ingen jätteplan, så kan man säga.

Hur mycket påverkade det?

– DET VAR SVÅRSPELAT. Och det påverkade båda lagen. Sirius vill verkligen ha en bra plan, så som de spelar. Det blev inget risktagand­e på egen planhalva och lite längre spel från båda lagen.

I och med krysset står Häcken på RASMUS LINDGREN sju inspelade poäng efter fyra omgångar. De har tre hållna nollor i bagaget.

– Det är bra! Vi fortsätter där vi var förra året. Det har sett bra ut under hela försäsonge­n och säsongen. Håller vi nollan framöver så kommer det ge många poäng, säger Friberg. I NÄSTA OMGÅNG ställs Häcken mot Hammarby på hemmaplan. Därefter väntar ett derby mot IFK Göteborg.

– Det är två underbara matcher att spela, det ser vi fram emot. Nu är det bara att ta det lugnt ikväll och sedan börja ladda, säger Friberg.

– Han gjorde bedömninge­n där och då, men när han ser det i efterhand kanske han tänker annorlunda. Det hjälper dock inte nu.

Vad säger du om matchen i övrigt?

– Vi skapade nog tillräckli­gt mycket målchanser för att vinna matchen, men vi hade inte ett så bastant övertag att vi kan känna att vi verkligen, verkligen skulle ha haft trean. HADE VELAT SE UTVISNING. Häcken-tränaren Andreas Alm. Var inblandad i det mesta. Skulle ha gjort 1-0 på nick, bryskt stoppad av Fegrouch en stund senare. Spelade ej. Spelade ej.

”Det är ingen gräsplan som gynnar fotbollen. Både vi och Sirius gynnas nog av en fin plan. Det var inte till fördel för något lag.”

Spelade för lite för att betygsätta­s.

 ?? Bild: KENTA JÖNSSON ?? en.
Bild: KENTA JÖNSSON en.
 ??  ?? Spelade för lite för att betygsätta­s. Spelade för lite för att betygsätta­s. Som vanligt visar gp.se höjdpunkte­r och mål från IFK Göteborgs och BK Häckens matcher.
Spelade för lite för att betygsätta­s. Spelade för lite för att betygsätta­s. Som vanligt visar gp.se höjdpunkte­r och mål från IFK Göteborgs och BK Häckens matcher.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden