Göteborgs-Posten

Poyas nycklar till att slå Dalkurd

Två raka förluster för Blåvitt. Då kommer Poya Asbaghi med en tydlig uppmaning till sina spelare. – Vi måste våga ta för oss, säger han.

-

Det kan vara så att Gustav Engvall får chansen att spela från start i kväll mot Dalkurd.

IN PÅ PLANEN.

Poya Asbaghi sitter lugnt i båten trots två raka förluster för IFK Göteborg. Nästa uppgift för den nye tränare att knäcka är Dalkurd. Ett Dalkurd han känner till extra väl efter sina år i klubben - även om mycket har hänt på sistone.

– Det blir ju mindre speciellt för varje gång att möta Dalkurd. Det hade varit mer speciellt om det var samma lag men det är mycket nytt. De har flyttat klubben, ny stad, ny organisati­on och hälften av startelvan har jag inte tränat, säger Poya.

Känner du igen deras sätt att spela?

– Skicklighe­ten har de fortfarand­e kvar. Dalkurd har varit extrema i alla år med att vara bollförand­e men inte i allsvenska­n. Där har de varit bekväma med att inte ha boll och i stället utvecklat ett farligt kontringss­pel.

Nycklarna för er?

– Först och främst så måste vi våga. Vi måste våga ta för oss. Det finns tuffare matcher i att åka till Östersund eller Malmö borta. Men det här är den tuffaste utmaningen i år för oss, säger han.

Och fortsätter:

– Vi kommer från en prestation mot Östersund där vi känner att vi är tillräckli­gt bra men vinner ändå inte. Då blir det lätt press utifrån inför Dalkurd hemma att ”den här matchen vinner vi”. Det finns en risk att det blir en jävla press på det men jag har sagt till spelarna att om man klarar av det här och tar för sig och vågar och går vinnande ur den här matchen så är det den mest imponerand­e insatsen vi gör i år. MOT HAMMARBY SENAST på Gamla Ullevi valde Poya Asbaghi lite oväntat att bänka Tobias Hysén och satsa på en extra mittfältar­e på banan.

 ??  ?? VET VAD SOM VÄNTAR. Poys Asbaghi har tränat Dalkurd tidigare, men han vet också att laget ändrat sitt sätt att spela sedan dess, från att vara extremt bollförand­e till att blir ett vasst kontringsl­ag.
VET VAD SOM VÄNTAR. Poys Asbaghi har tränat Dalkurd tidigare, men han vet också att laget ändrat sitt sätt att spela sedan dess, från att vara extremt bollförand­e till att blir ett vasst kontringsl­ag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden