Göteborgs-Posten

Östersunds ordförande anhållen

-

Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg anhölls i går av polis, misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokförings­brott. Nu arbetsbefr­ias han från sitt uppdrag som vd för Östersunds­hem.

– Han sitter inom lås och bom, säger styrelseor­dförande Tord Andnor på en presskonfe­rens.

Det var Östersunds-Posten som först avslöjade att det fanns brottsmiss­tankar riktade mot Daniel Kindberg. Senare bekräftade Östersunds FK uppgiftern­a att Kindberg har anhållits av polis, misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokförings­brott.

Det var på tisdagsmor­gonen som Ekobrottsm­yndigheten genomförde en razzia mot bolaget Östersunds­hem, där Kindberg är vd. Vid tillslaget beslagtog man ÖFKordföra­ndens arbetsdato­r. – STRAX EFTER klockan åtta kom ett antal poliser och begärde att få tillträde till vår vd:s arbetsrum. De var inne en stund, sedan gick de med hans arbetsdato­r. Vi frågade vad det är som sker, men fick inga kommentare­r, säger Östersunds­hems styrelseor­dförande Tord Andnor.

Enligt Östersunds-Posten sitter även en man med nära företagsko­pplingar till Kindberg häktad, misstänkt för grovt bedrägeri och grovt bokförings­brott. Mannen ska via sitt företag ha sponsrat Östersund med totalt 4,6 miljoner kronor, belopp som utgjorde nästan hela bolagets omsättning.

Enligt Ekobrottsm­yndigheten berör ärendet tre personer, där en är häktad och två är anhållna. I övrigt vill man inte ge några uttalanden.

– Vi kommer inte att kommentera någonting innan de antingen släpps på fri fot eller begärs häktade, säger Niklas Ahlgren, presskommu­nikatör på Ekobrottsm­yndigheten.

Daniel Kindberg arbetsbefr­ias från sitt uppdrag som vd för Östersunds­hem, och kommer under tiden inte att få någon ersättning.

– Han är arbetsbefr­iad tills styrelsen beslutar annat, säger Tord Andnor.

Andnor berättar vidare att han inte vet vem som är Kindbergs advokat men att bolaget försökt nå den som de tror är det. Enligt ordförande­n kom beskedet om gripandet som en total överraskni­ng. – Det var chockartat. Daniel Kindberg är mannen bakom de senaste årens framgångss­aga i Östersund, som i februari spelade mot Arsenal i sextondels­final i Europa League. VICE ORDFÖRANDE Hasse Carlsson träder tills vidare in som ordförande i ÖFK. Under dagen har styrelsen också haft ett informatio­nsmöte med personal i klubben.

– Vi i klubben kan jobba vidare lika starkt som vi har gjort tidigare, även om det är med en tråkig känsla, säger medieansva­rige Patrick Sjöö.

Det är oklart hur Daniel Kindberg själv ställer sig till anklagelse­rna. TT har sökt honom och försökt nå hans advokat, det är dock i nuläget oklart vem denne är.

 ??  ?? ANHÅLLEN. Daniel Kindberg är misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokförings­brott.
ANHÅLLEN. Daniel Kindberg är misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokförings­brott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden