Göteborgs-Posten

Pressat Östersund tog en poäng mot Kalmar

- FREDRIK JANLIND

POYA ASBAGHI Att det blir förändring­ar i startelvan utifrån matchen mot Dalkurd.

– Vi anpassade då för att vara med bollförand­e och för att kunna kontroller­a mitten. Det var vår taktik då för att kunna fortsätta vara bollförand­e. Det kommer finnas matcher då jag gör fel och att det är min skuld att vi förlorar, men så var det inte mot Hammarby. För mig handlar det om att göra det som gör att vi får ut maximalt av de spelare som är i form, säger Poya. FÖR BLÅVITT OCH Poya är det nu ett stentufft spelschema som väntar. Efter Dalkurd är det AIK, Häcken, Malmö och Norrköping som väntar.

– Det är viktigt att vi vågar. Det finns en risk annars att man blir rädd och det låser sig och man gömmer sig. Det måste vi få bort. Det är många unga och nya som inte har spelat för den här publiken tidigare. Men vi måste våga vinna framför vår hemmapubli­k, säger Poya. FOTBOLL: Efter ett drygt dygn av storm runt föreningen och dess ordförande

(se artikeln till höger) skulle spelarna koncentrer­a sig på fotboll. Det slutade med en poäng efter 1–1 borta mot En svår match för som hade förlorat i Kalmar de två senaste åren.

Det var inget skönspel och stjärnorna

och hade inte sin bästa dag. Men å andra sidan var det inte så att Kalmar bjöd upp till dans heller. Det var tillknäppt, felpass i massor och två bra försvar.

Inget av lagen spelade tillräckli­gt bra under första halvlek för att kunna göra mål, ändå lyckades Östersunds lagkapten sätta 1–0.

I början av andra halvlek slog Kalmars en hörna, nickade och tog hand om returen och gjorde sitt första allsvenska mål. Bara minuter senare fick Kalmar straff. Men lade en svag sådan och

kunde rädda. (TT)

Daniel Kindberg Kalmar FF. Östersund Saman Ghoddos Brwa Nouri Chimas Akas Hiago Romario Andreas Andersson Ken Sema Viktor Elm

■ Daniel Kindberg blev ordförande i Östersunds FK efter säsongen 2010. ■ 50-årige Kindberg är vd för det kommunala bostadsbol­aget Östersunds­hem och före detta yrkesmilit­är. Bland annat har han ur egen ficka investerat 16 miljoner kronor, pengar som ÖFK betalade tillbaka i höstas för att förhindra Kindbergs tredjepart­sägande i klubben.

”För mig handlar det om att göra det som gör att vi får ut maximalt av de spelare som är i form”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden