Göteborgs-Posten

Succéträna­ren lämnar Högsbo

- ERIC HILMERSSON

Andreas Johansson ledde nyligen Högsbos damlag till den efterlängt­ade platsen i Basketliga­n. Men själv följer han inte med laget upp.

– Det har varit ett fruktansvä­rt svårt beslut, säger han.

Andreas Johansson har tränat Högsbos damer i sex år, varav de senaste fyra åren som huvudcoach. I våras blev drömmen om Basketliga­n äntligen sann efter att Högsbo vunnit sin serie och sluppit kvala.

Men när ligan drar igång i höst kommer Johansson inte längre att stå vid sidlinjen.

– Det har varit tunga dagar för mig nu, men jag har beslutat mig för att inte längre vara anställd av Högsbo. Jag behöver mer tid med familjen. Säsongen sträcker sig över åtta månader och det tar fruktansvä­rt mycket tid, säger han och fortsätter: – MIN FRU jobbar på dagarna, och på kvällar och helger har hon varit helt ensam med barnen eftersom jag varit iväg. Det här har varit ett fruktansvä­rt svårt beslut att fatta, men nu känns det rätt.

Klubben fick beskedet på tisdagen och har nu inlett arbetet med att hitta en ersättare. Något som kommer bli en utmaning med tanke på starkt förknippad Andreas Johansson varit med det framgångsr­ika damlaget.

– Tjejerna blev jätteledsn­a när jag berättade det för dem. Vi har ju varit så mycket tillsamman­s under de här åren, så det blir en stor omställnin­g för dem. Men det kanske kan vara bra också, säger han.

Och det faktum att Högsbos damer i år får chansen att spela i landets högsta serie har gjort beslutet lämna klubben ännu svårare för Johansson. – JA, JAG har våndats jättemycke­t. Vi har ju gjort den här resan tillsamman­s och att hoppa av just när vi kommit fram… det är inte lätt. Men ibland får man titta upp från sin lilla sportvärld och inse att det finns andra saker som är viktigare.

Johansson har varit heltidsans­tälld av Högsbo Basket och även jobbat med ungdomsver­ksamheten. Nu väntar nya utmaningar för 32-åringen.

– Jag ska bli vuxen, haha. Jag ska ut i arbetslive­t och har väl lite olika ingångar. Sedan om det handlar om basket eller inte, det får vi se.

 ??  ?? SLUTAR. Andreas Johansson lämnar uppdraget som tränare för Högsbos damer.
SLUTAR. Andreas Johansson lämnar uppdraget som tränare för Högsbos damer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden