Göteborgs-Posten

Handbollsb­ossen kritiserar kommunen

- MAGNUS VASELL magnus.vasell@gp.se

Peter Gentzel, vd för Svensk Elithandbo­ll, är upprörd över kommunens behandling av RIK: – Det är inte acceptabel­t, säger han.

Svensk Elithandbo­ll ansvarar för Handbollsl­igan – högsta serien i Sverige för herrarna – och Gentzel ser otydlighet­en gentemot RIK som ett problem.

– Det är väl en sak om en klubb behöver spela i en tillfällig hall under en säsong. Men att bli utslängd och inte veta var man ska spela överhuvudt­aget skapar problem i

hela verksamhet­en – och det underlätta­r knappast om det sker mitt i säsongen, säger Peter Gentzel och fortsätter:

– DET MEST OROANDE i det här fallet tycks vara att kommunen inte tycks ha haft en linje, att man under lång tid duckat och saknat en plan för hur man ska agera när det gäller ersättning­shall, säger han.

Den gamle stormålvak­ten Peter Gentzel (som har sex SM-guld med RIK) tycker att politikern­a har brustit i det arbetet – och i ansvar:

– Det här är primärt inte RIK:s sak att lösa. Jag har all respekt för att arenafråga­n totalt sett är komplex – men den pratade man om redan 2011 när jag var inblandad i planeringe­n av VM, säger han och fortsätter:

– I VÄNTAN PÅ ATT allt ska bli klart måste man kunna ha tydlig plan, jag menar, det är inte bara RIK som blir utan plan när Lisebergsh­allen rivs, säger Peter Gentzel.

Peter Gentzel sitter även med i Handbollsf­örbundets arenakommi­tté och ser frågan även från det hållet. Vad tycker du att man ska göra?

– Parterna måste snarast sätta sig ner och hitta en lösning. Man måste få fram en hållbar arena under de år som återstår tills allt är klart och man måste få till en tillfällig vettig lösning. Att frågan förhalats så här länge är djupt olyckligt, säger han.

”Det mest oroande i det här fallet tycks vara att kommunen inte tycks ha haft en linje, att man under lång tid duckat och saknat en plan.” PETER GENTZEL,

vd Svensk elithandbo­ll

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden