Göteborgs-Posten

Många från Göteborg i EM-truppen

- ANTON GUSTAVSSON

Orienterin­gslandslag­et siktar på att vinna medaljliga­n i EM i Schweiz. Med i truppen finns flera göteborgar­e, bland annat debutanter­na Max-Peter Bejmer och Johan Högstrand.

– Det ska bli kul att se vad de kan hitta på, säger förbundska­ptenen Håkan Carlsson i ett pressmedde­lande.

Orienterin­gslandslag­ets förbundska­pten, Håkan Carlsson, tog i går ut den svenska landslagst­ruppen till EM i Tricino, Schweiz som inleds den sjätte maj. Av truppens 22 löpare tävlar sex stycken för Göteborgsk­lubbar. Max-Peter Bejmer, Johan Högstrand, Elin Månsson, Fredrik Bakkman och Sara Hagström tävlar samtliga för IFK Göteborg. Dessutom är Lina Strand från Göteborg-Majorna OK uttagen.

För Max-Peter Bejmer och Johan Högstrand blir EM i Schweiz mästerskap­sdebut. Bejmer kommer att springa sprint och långdistan­s medan Högstrand kommer att springa medeldista­ns.

– Det ska bli riktigt kul att se vad de kan hitta på, säger Håkan Carlsson. SVERIGE HAR SATT UPP höga mål för EM. Målsättnin­gen är att vinna medaljliga­n där hemmanatio­nen Schweiz får anses vara det största hotet.

– Förutsättn­ingarna är speciella i Schweiz. Kuperingen kan vara väldigt tuff vilket vi verkligen fick känna på i världscupf­inalen i höstas. Schweizarn­a blir svåra att rå på i hemmaterrä­ngen, men jag tror att vi har gjort vår läxa och att vi kommer väl rustade till EM. Vi ska fokusera på att göra riktigt bra prestation­er, säger Carlsson.

– Vi åker ner med ambitionen att bli bästa nation.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden