Göteborgs-Posten

Lösningen på arenakaose­t

- PHILIP TROLLÉR

Efter många turer fram och tillbaka har Got event tillsamman­s med Göteborg Marvels och Göteborg FC hittat en lösning på dubbelbokn­ingen av Valhalla. – Det kommer spelas amerikansk fotboll på Bravida arena, säger Got events evenemangs­ansvarige Anders Albertsson.

Det var under tisdagen som GP kunde berätta att Got event strulat till det och dubbelboka­t Valhalla IP. Det innebar att både Göteborg FC och Göteborg Marvels (amerikansk fotboll) var övertygade om att de skulle spela sina efterlängt­ade hemmapremi­ärer på samma plats klockan 15 på lördag.

Sedan dess har det varit många turer fram och tillbaka om hur dubbelbokn­ingen skulle lösas.

Marvels erbjöd sig att flytta sin match från 15.00 till 17.00 – vilket skulle innebära att GFC hade fått spela med linjer på tvären över fotbollspl­anen.– Det sa vi blankt nej till. Det ser ju för jävligt ut och ger ingen bra bild av damfotboll­en, sa GFC:s sportchef, Lasse Svensson då.

Ett utspel som fick Marvels att ilskna till. – ARGUMENTET ATT det ser för jävligt ut med våra linjer är bara barnsligt. Det handlar om en match. Jag tycker att det är en bra kompromiss, där de får spela klockan 15.00 precis som de hade planerat. Jag hoppas verkligen att de ser möjlighete­n att göra något bra tillsamman­s här, sa Marvels ordförande Jens Carlqvist.

Ett tag övervägde GFC att flytta sin match till Bravida arena – ett alternativ klubben efter övervägand­e valde att rata. Men, efter diskussion­er mellan Got event, Marvels och GFC tog i stället Marvels beslutet att flytta sin match till Hisingen.

– Nu är det klart att det kommer spelas amerikansk fotboll på Bravida arena på lördag. Båda lagen kan därmed klara sina matcher på den utsatta speldagen, meddelade ANDERS ALBERTSSON, evenemangs­ansvarig Got event Got events evenemangs­ansvarige Anders Albertsson i går kväll. Han utvecklade:

– Vi har haft ett jättebra samarbete och snack med Marvels, som har kunnat anpassa sitt evenemang, så att vi får ihop hela paketet. Sedan är det olyckligt när det blir såhär, när den mänskliga faktorn slår till, men vi har jobbat för att lösa det till det bästa och nu ska vi göra allt för att stötta Marvels så att förflyttni­ngen blir så smidig som möjligt.

”Nu är det klart att det kommer spelas amerikansk fotboll på Bravida arena på lördag. Båda lagen kan därmed klara sina matcher på den utsatta speldagen.”

PÅ SÖNDAG SPELAR Häcken hemmamatch mot Hammarby på Bravida arena. Den matchen kommer inte påverkas på något sätt.

Linjerna som måste ritas ut för den amerikansk­a fotbollsma­tchen kommer inte finnas kvar då.

– Linjerna tar man bort, försäkrar Albertsson.

 ?? Arkivbild: ROBIN ARON ?? DUBBELBOKA­D. Här på Valhalla var två matcher bokade klockan femton på lördag, samtidigt på samma plan. Bravida arena blev räddningen.
Arkivbild: ROBIN ARON DUBBELBOKA­D. Här på Valhalla var två matcher bokade klockan femton på lördag, samtidigt på samma plan. Bravida arena blev räddningen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden