Göteborgs-Posten

Fyra raka tog nykomlinge­n Vegas vidare

-

NHL-nykomlinge­n Vegas skrällarta­de säsong fortsätter. Vegas är som första lag klart för kvartsfina­l i Stanley Cup efter att ha slagit ut Los Angeles Kings i fyra raka matcher.

– Jag trodde aldrig att vi skulle vinna fyra raka mot Kings, men nu gjorde vi det, säger William Karlsson.

Den sista matchen slutade 1–0 sedan den förre Los Angeles-spelaren Brayden McNabb gjort mål 4.04 in i andra perioden, assisterad bland annat av svenske poängkunge­n William Karlsson. McNabb sköt från den högra tekningsci­rkeln.

– Det är alltid kul att göra poäng. Jag vill ju vara med och producera, så det känns bra, säger Karlsson om sin målgivande passning, till Expressen.

Målvakten Marc-André Fleury räddade 31 skott.

Sensations­laget från Las Vegas vann grundserie­n i Pacific Division. Därefter blev det fyra raka segrar, först 1–0 och 2–1 på hemmaplan och därefter 3–2 och 1–0 på bortaplan. – VI GÖR EN STARK matchserie mot ett bra lag. Jag tycker att vi spelar bra i alla tre zonerna. Vi är snabbare än vad de är, de får inte till så många chanser offensivt, säger Karlsson.

Laget är det andra i NHL-historien, efter Pittsburgh 1970, som går vidare från första slutspelso­mgången utan förlust under sin första säsong i ligan.

I grundspele­t var William Karlsson lagets poängkung med 43 mål och sammanlagt 78 poäng. I kvartsfina­lerna var han poänglös i de två första matcherna, gjorde ett mål i den tredje matchen och en målgivande passning i den fjärde.

I kvartsfina­len väntar San Jose eller Anaheim. San Jose leder den matchserie­n med 3–0.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden