Göteborgs-Posten

S har varit tydliga nog

- Roberth Emanuelsso­n

GP:s Sifounders­ökning säger att Demokrater­na är ungefär jämnstora med S i Göteborg. En välförtjän­t praktsensa­tion och en rak höger mot S och Ann-Sofie Hermansson som kommentera­r det låga stödet med att S måste bli tydligare.

Ursäkta frågan, men vadå tydligare? Ni är redan tydliga. Det är inte där skon klämmer.

Väljarna har helt enkelt tröttnat på alla skandaler och er monumental­a inkompeten­s.

Göteborg är rikets andra stad, en stad som utvecklas och växer. En stark västsvensk industri, ett fordonsklu­ster i världsklas­s och landets exportnav genom Skandinavi­ens största hamn etcetera.

Denna stora, viktiga stad har i årtionden drivits av en S-ledning som på senare år skulle platsa i en gammal Åsa-Nisse film. Den ena skandalen har avlöst den andra, inte minst när politikern­a lekt företagare i de rekordmång­a kommunalt ägda bolagen.

Vad Sifo-mätningen tydligt visar är att S bränt alla broar till sina kärnväljar­e.

Det är dags att släppa rodret till andra som har kompetens i sin ledning. Det är därför ingen tillfällig­het att Demokrater­na visar vägen med sensatione­llt höga röstsiffro­r. En starkare politisk laguppstäl­lning har jag aldrig sett.

Det cirkulerar en mängd myter om vad Västlänken kommer tillföra staden. Kommunens informatör­er borde ägna sig åt att informera om allt som Västlänken blir, skriver Anna Jolles.

INFORMERA MERA. inte

 ?? Arkivbild: STEFAN BERG ??
Arkivbild: STEFAN BERG
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden