Göteborgs-Posten

Vart skickar jag räkningen?

- V Gustavsson

Jag har i alla år betalat hög skatt. Enligt vänstern krävs det för att vi skall få en god samhällsse­rvice. Nu var det dags för mig att utnyttja en av dessa tjänster – att göra en passansöka­n hos polisen.

Där har införts ett ogenomtänk­t tidsboknin­gssystem. Följaktlig­en har det klappat ihop redan från början. Kaos råder. Inga tider finns att boka i månader framåt i hela Västra Götaland! Men de hunsade medborgarn­a uppmanas att söka i systemet igen och igen – det kommer att läggas ut nya tider nämligen.

På poliskonto­r, där drop-in fortfarand­e skall vara möjlig, har man nu dessutom tagit bort kölapparna så att man tvingas att stå i kö ute på gatan, under ett oförutsägb­art antal timmar. För äldre och exempelvis mig som har astma är ett sådant köande givetvis förknippat med stora hälsoriske­r. Och vad kostar detta köande inte i förlorad arbetstid? Svaret från polisen som agerar dörrvakt är att man får skaffa sig någon ställföret­rädande köare! Vi har sällan varit närmare en öststatssi­tuation än här och nu!

Jag lyckades till sist att boka en tid i Falkenberg den 13 juni. Till vem skickar jag räkningen för de extrakostn­ader, som jag därmed drabbas av beroende på samhällets bristande leveransfö­rmåga? Jag har ju redan betalat skatten!

Eller är det så att ju mer skattepeng­ar som betalas in, desto större inkompeten­s har man råd med? ■ Ett inlägg bör vara högst 1 200 nedslag med mellanslag, gärna kortare. Vi förbehålle­r oss rätten att redigera texten samt sätta rubrik.

■ Du måste bifoga namn, adress och telefonnum­mer dagtid.

■ Det går bra att använda signatur, men vi ger förtur åt insändare underteckn­ade med namn. Inlägg som innehåller angrepp på namngiven person måste underteckn­as med namn. Insända manus returneras inte.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden