Göteborgs-Posten

Lindquist tilldelas Gustaf Dalén-medaljen

-

Chalmerssk­a Ingenjörsf­öreningen tilldelar 2018 års Gustaf Dalén-medalj med motivering­en (i något nedkortad version):

”Gerteric Lindquist har genom ett hängivet och uthålligt ledarskap som vd för Nibe Industrier AB, utvecklat företaget till en internatio­nell värmetekni­kkoncern som i dag omfattar mer än 100 bolag, med verksamhet­er över hela världen. Under hans ledarskap har företaget vuxit från att ha varit ett mindre familjeför­etag med en omsättning på ett par hundra miljoner till en börsnotera­d koncern med en omsättning på drygt 19 miljarder kronor. Att ha varit vd i samma bolag under 30 år gör honom smått unik och han är dessutom sedan 1989 en av bolagets största aktieägare.

Gerteric Lindquist är född och uppvuxen i småländska Eskilsryd, strax utanför Nybro, med en pappa som var en erkänt skicklig smed med långa arbetstide­r och en mamma som var både drivande och krävande. Uppväxten har genomsyrat Gerterics hela yrkesverks­amma liv där ledstjärno­rna är idogt arbete, tydlig lönsamhets­drivning av all verksamhet och en tydlig förväntans- och kravbild på alla som arbetar i företaget.

Nibe Industrier­s utveckling sedan börsintrod­uktionen 1997 är en framgångss­aga i Sverige, vilket till stor del kan tillägnas Gerterics mycket tydliga, målinrikta­de och hängivna ledarskap”.

Utdelning av Gustaf Dalén-medaljen sker i morgon i samband med Chalmerssk­a Ingenjörsf­öreningens vårmöte i Göteborg.

Gerteric Lindquist

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden