Göteborgs-Posten

”Det här var vår sämsta match i år”

- LINUS PETERSSON LINUS PETERSSON EMIL SALOMONSSO­N.

– ...

– Emil?

Gustav Engvall slänger iväg en frågande blick till Emil Salomonsso­n som sitter en bit ifrån.

– Om du inte kommer ihåg det så var det länge sedan, konstatera­r han.

Svaret? Den 20 augusti 2017, hemma mot Halmstad med Djurgården.

– Det var ett tag sedan ... nu är man tillbaka, säger Engvall.

Hur viktigt var målet för dig efter en turbulent och tung tid i England och Bristol City?

– Det såg man nog på mig. Jag släppte ut lite känslor efter. Det kändes skönt.

Han fortsätter:

– Fotbollen är en stor del av ens liv. Det är klart att det är lättare att gå ut och spela inför de här fansen, med det här laget, istället för att sitta på en cykel i England och köra intervalle­r när det är match. Det är GUSTAV ENGVALL klart att jag mår bättre nu än innan.

Poya Asbaghi om anfallaren­s insats: – HAN GJORDE MÅL, han avgjorde matchen. Det här är en kille som visar otroligt bra psyke. Det har varit en del snack om Gustav hit och dit. Han har varit fullständi­gt oberörd. Det första han har visat och snackat med mig om är att det enda han vill göra är att gå ut på plan och visa alla fans att det är den här klubben som står honom varmast om hjärtat. Det har han kanske inte sagt i tidningen, men han har sagt det till mig. Det bemötande han får, och kröna det med ett mål som blir matchavgör­ande, det är fantastisk­t. Jag unnar verkligen honom det. DET SKA DOCK SÄGAS att IFK var nära att tappa 1–0-segern.

Dels i den första halvleken där Mohamed Buya Turay sprang till sig ett friläge redan efter tre minuter. Han missade dock.

Dels i den sista minuten där Dalkurds målvakt Abdulaziz Demircan var uppe och nickade på en hörna. Över dock.

– Vi har släppt till ganska få lägen i matcherna, men de har gått in ofta. Nu fick vi det med oss. Så är det ibland, säger Engvall.

1–0 mot Dalkurd.

IFK Göteborg var dock inte nöjt med prestation­en bakom.

– Jag är nästan lättad efter matchen med tanke på hur den var, säger Sebastian Eriksson.

Efter 1–2 mot Hammarby och 1–2 mot Östersund studsade IFK Göteborg tillbaka och besegrade Dalkurd med 1–0 hemma på Gamla Ullevi.

Det infann sig en glädje över resultatet såklart, men efteråt konstatera­de Emil Salomonsso­n också:

– Jag tycker att det här var vår SEBASTIAN ERIKSSON sämsta match i år av de vi har spelat i allsvenska­n. Och då vinner vi. Fotbollen är så ologiskt ibland.

Lagkapten Sebastian Eriksson: – JAG HÅLLER MED Emil. Vi hade det tufft från början. Vi kom in fel i matchen och spelade inte bra över 90 minuter. Men jag kan egentligen skita i det nu, det var väldigt viktigt att vinna den här matchen.

Blåvitt-duon grundade sin prestation­sbesvikels­e främst i den första halvleken där Dalkurd var det klart vassare laget och mycket väl kunde ha prickat in ett par bollar.

– Vi kan konstatera att första halvan av första halvlek var den sämsta hittills i år. Vi har använt uttrycket kontroll, det här var totalt raka motsatsen för vår del, konstatera­r tränaren Poya Asbaghi.

– Dalkurd fick matchen precis dit de vill. BLÅVITT VAR DESSUTOM nära att släppa in en sen kvittering.

– Vi var väldigt nöjda med insatsen mot Östersund senast och fick noll poäng. I dag är det nästan tvärtom. Vi är inte bedrövade, men vi vet att vi kan så mycket mer, ändå vinner vi, säger Sebastian Eriksson.

Härnäst för IFK Göteborg väntar AIK, Häcken, Malmö FF, IFK Norrköping, Elfsborg och Djurgården i tur och ordning. Tuffare än tufft.

– Det kanske var därför det såg ut lite som det gjorde i dag, vi visste om att vi var tvungna att vinna, säger Sebastian Eriksson. Dalkurd skapade det mest och det bästa i den första halvleken. Det var dock IFK Göteborg som gick till pausvila i ledning. I den andra halvleken kunde de blåvita sedan kontroller­a matchen och spela hem säsongens andra seger. Har fått lite kritik för insatserna mot Hammarby och Östersund. Nu tillbaka i gott slag.

”Jättefint av Mix och så rullade jag in den lite bakom målisen, säger Engvall som knappt minns när han nätade i en tävlingsma­tch senast.”

” Vi hade det tufft från början. Vi kom in fel i matchen.”

Bäst i backlinjen. Har den snabbhet som behövs för att kunna spela med trebacksli­nje. Räddade ett par baklängesm­ål. Också duktig. Även en del delaktig framåt. Bolltrygg. Bör rentav stå för fler uppspel. Började till höger. Låg bakom ledningsmå­let, men hade i övrigt en svag match. Många felpass, nästan alla i fel läge. Det börjar ta sig nu. Vågade kliva med och bidrog direkt till det Asbaghi söker. Mer offensiv bredd. Fick den något lägre rollen centralt. Är för omständlig i passningss­pelet, väntar – ser lägena rinna ut i sanden. Det var ju det här med passningss­pelet och förmågan att värdera. Inte sant? Går från klarhet till klarhet, men behöver involveras mer. Ofta spelbar – men utan boll. Fick bra läge i första. Första matchen från start, första målet i IFK-tröjan sedan 2016 och stark både mentalt och i spelet. Kom inte riktigt in i den här matchen, vilket egentligen inte handlade om egen oförmåga.

 ?? Bild: CARL SANDIN ??
Bild: CARL SANDIN
 ??  ?? Behåller sin goda form. Inte så involverad i första. Sprang bokstavlig­en IFK till ledningen. Så viktig. Som vanligt visar gp.se höjdpunkte­r och mål från IFK Göteborgs och BK Häckens matcher. Söndag 22 april, 17.00 AIK–IFK Göteborg
Behåller sin goda form. Inte så involverad i första. Sprang bokstavlig­en IFK till ledningen. Så viktig. Som vanligt visar gp.se höjdpunkte­r och mål från IFK Göteborgs och BK Häckens matcher. Söndag 22 april, 17.00 AIK–IFK Göteborg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden