Göteborgs-Posten

Även Gais och Blåvitt står utan hemmaarena

- ERIC HILMERSSON eric.hilmersson@gp.se

Det är inte bara RIK som kastas ut när Lisebergsh­allen rivs. Både IFK Göteborgs och Gais futsal-lag går en oviss framtid till mötes.

– Det har varit fruktansvä­rt dåligt, säger Daniel Skarp om hjälpen från kommunen.

Han är marknadsan­svarig i IFK Göteborg futsal som precis som RIK kommer att behöva hitta en ny spelplats efter december i år.

– Det innebär att vi tappar vår hemmabas, det är ju vårt hem. Vi har inget klart alternativ egentligen. Vi är ju ett citylag som vill vara i stan, men nu får vi tänka om.

Skarp säger att klubben nu tittar på Prioritet Serneke Arena som ett alternativ, men han är missnöjd med den stöttning man fått från kommunen i frågan. – DET HAR VARIT fruktansvä­rt dåligt. Vi för ju diskussion­er med Gotevent och de de har titta på någon provisoris­k arena i Svenska mässan. Det föll, men de har hjälpt oss lite grann i alla fall. Men att hitta något annat alternativ har vi fått göra på egen hand, det verkar kommunen strunta i, säger Skarp.

Gais Futsal är i samma situation. De åkte visserlige­n ur högsta ligan i år, men siktar på snar comeback.

– Nu är det ju lite av en mellansäso­ng för oss, men det kommer att bli ett stort problem. Vi behöver veta var vi ska träna och lägga ett spelschema. Vi vet ingenting och har inte fått några förslag. Det är en stor ovisshet och det är ju brist på hallar i stan. Vi vill ha en hemmahörig­het någonstans och ser oss som ett centrumlag, säger ordförande Per-Åke Sandström. SKARP ÄR LIKSOM många andra frustrerad över att inget gjorts, trots att vetskapen om Västlänken ska byggas funnits länge.

– Vi hade ett möte med Gais och RIK förra året och när han från RIK berättade hur många år de jobbat med detta så blev man ju chockad. De har ju funnits där jämt, och nu slängs de bara ut. Det finns inget alternativ.

 ??  ?? UTKASTADE. Fredrik Rumins Gais och Mathias Etéus IFK Göteborg måste också hitta en ny hemmaarena när Lisebergsh­allen rivs.
UTKASTADE. Fredrik Rumins Gais och Mathias Etéus IFK Göteborg måste också hitta en ny hemmaarena när Lisebergsh­allen rivs.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden