Göteborgs-Posten

Bråkigt på Gais träning

- JOHAN RYLANDER

Hetsigt bråk på träningen – och Bosko Orovic myser. – Den tändningen är viktig, säger Gais-coachen.

Det har gått hett till på träningarn­a i veckan för Gais. Efter förlusten mot Falkenberg i det tidiga toppmötet i helgen fanns det en del frustratio­n, särskilt med det egna spelet.

Tränare Bosko Orovic hade aldrig sett ett långsammar­e bolltempo – och funderade efter 0–2 på Gamla Ullevi om han inte själv skulle kunna göra ett bättre jobb. På planen, vill säga. skruvats upp SÅ TEMPOT HAR rejält.

– Vi har höjt oss. Det kan man lugnt säga, ler Bosko Orovic.

Under onsdagens sjumannasp­el på Ruddalen fick han till och med se två killar ryka ihop i hetsigt bråk på planen.

– Det ska vara så! Det ska vara tävling på träning. Det är inget. Du blir sur på träning – och sen är de bästa kompisar efteråt, förklarar Bosko Orovic – som gillade det han såg.

– Den tändningen är viktig! Det är den som bygger ett helt år. Du kan inte gå runt och ta det allmänt lugnt. Det är en hel vecka fram till match – och det är en process. Och den processen måste vara bra. Välkommen till verklighet­en, sa jag till killarna.

Mittfältar­en Dusan Djuric gillar också att Gais visar känslor.

”Det ska smälla ibland. Det är bara så det ska vara. Sedan tar du det med ett leende.”

DUSAN DJURIC

– Det ska smälla ibland. Det är bara så det ska vara. Sedan tar du det med ett leende – och allt är frid och fröjd.

Visar det att ni har höjt nivån?

– Ja, det hoppas jag. Jag försöker alltid spela bättre och visa vägen. Sedan om det blir lite hätskt på träningen så får vi ta det. Alla måste höja sig, liksom. Alla kan inte gå runt och dutta på varandra och vara snälla. Jag är den gamla skolan – och jag blev upplärd av andra stora killar i Halmstad, säger Djuric. GAIS MÖTER BRAGE borta på fredagskvä­llen – och satte sig redan under torsdagen i bussen upp mot Borlänge. Med på resan finns även skyttekung­en Edin Hamidovic, som stukat bägge fötterna och tvingats spela med hård tejpning.

Han ska vara mycket bättre – och ser ut att kunna starta.

– Jag hoppas det, säger Hamidovic.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden