Göteborgs-Posten

Nu är det fördel Alingsås

- BRA START. MAGNUS VASELL

Med seger, 27-24, borta mot Malmö i första semifinale­n har Alingsås ett bra läge inför returen hemma.

– Fast nu har vi värmt upp dem, nu måste vi öka ett snäpp, säger tränaren Mikael Franzén.

Alingsås leder med 1–0 i matcher

Han var förstås nöjd med att det blev seger i första semin borta.

– Absolut, vi har vunnit en match och det är bra – men vi har inte vunnit något än. Det är nu det börjar på allvar, säger Franzén som redan har fokus på nästa match.

Spelarna i Alingsås HK kom till Baltiska hallen i Malmö med fem tuffa kvartsfina­ler mot Ystad i benen – den senaste i måndags då Alingsås till slut kunde avgöra den intensiva matchserie­n.

HK Malmö har haft en något lugnare resa till semifinale­n. Sävehof betades av i tre raka matcher och de senaste veckorna har skåningarn­a kunnat fokusera på träning och laddning.

Vilket lag som gjort vad var svårt att se i inledninge­n av den första semifinale­n – spelet var jämnt med två försvarsst­arka lag som höll nere målprodukt­ionen. – I FÖRSTA MÄRKTES det att vi var matchvana – men i andra var Malmö bra, då hade vi värmt upp dem, säger Franzen och fortsätter:

– Det gör att vi måste höja oss ytterligar­e ett snäpp inför mötet hemma på måndag, säger han.

I första halvlek briljerade Alingsås målvakt Gustav Skagerling som efter tjugo spelade minuter hade räddat hälften av Malmös skott.

Det var i första kvarten som Alingsås inte fick till anfallsspe­let – men sedan gjorde AHK ett ryck som ledde till en ledning med 11–6 med mindre än fyra mål kvar av den första halvleken, något som gladde tillresta AHK-supportrar. MEN MALMÖ KOM TILLBAKA, utnyttjade en utvisning och lyckades göra tre mål på två minuter och när signalen ljöd för pausvila var Alingsås ledning plötsligt bara två bollar.

– Slutet av halvleken är jag förstås inte nöjd med, vi tappade för mycket där, säger Gustav Skagerling.

I den andra halvleken ersattes han av Rickard Frisk – som spikade igen målet i slutet av matchen.

Alingsås mittsexa Oscar Bergendahl kämpade med stort hjärta som vanligt – en hårt tejpad, stukad fot ställde dock till det för honom.

Bra i Alingsås var också smart spelande Felix Claar, alltid målfarlige Andreas Berg och irrationel­lt spelande William Andersson Moberg.

Malmö inledde bra även i andra och var vid flera tillfällen bara ett mål från Alingsås ledning. AHK lyckades dock undan, ett klokt spelande kollektiv med hög moral.

– Viljan att vinna finns alltid där, jag tycker att vi spelade stabilt, en bra bortaseger, säger Mikael Franzén.

?? Bild: PETTER ARVIDSSON ?? Alingsås Andreas Berg tackar publiken efter den första semifinale­n.
Bild: PETTER ARVIDSSON Alingsås Andreas Berg tackar publiken efter den första semifinale­n.