Göteborgs-Posten

Spelare testade positivt för kokain

- ANDREAS JOHNSSON

Sirius fotbolls målvakt Joshua Wicks har testats positivt för dopning efter premiärmöt­et mot Hammarby. I a-provet fanns spår av kokain. Det meddelade klubben i går.

– För oss är detta en jättechock. Det är en fullständi­g chock, säger klubbens ordförande Ove Sjöblom.

Sirius allsvenska säsong inleddes med en 1–3-förlust borta mot Hammarby. Efter matchen testades Sirius-målvakten Joshua Wicks positivt för en nedbrytnin­gsprodukt av kokain, vilket klubben meddelade under gårdagens extrainsat­ta presskonfe­rens.

– För oss är detta en jättechock. Det är en fullständi­g chock och vi har aldrig förr drabbats av någon liknande händelse i Sirius historia. Det här i strid med vår värdegrund att någon spelare ska testas positivt i ett dopingtest säger klubbens ordförande Ove Sjöblom. BESKEDET KOM till Sirius under onsdagen – innan man skulle möta BK Häcken. Något som ledde till att han fick strykas från truppen.

Joshua Wicks har nu rätt att begära ut ett B-prov. Men tills dess är han avstängd från både fotbollspl­anen och Sirius anläggning.

– Han är anställd av Sirius som fotbollssp­elare och får han inte beträda fotbollspl­anen så förstår ni själva att han inte kan vara kvar i vår förening.

Ove Sjöblom vill inte uttala sig om hur spelaren ställer sig till anklagelse­rna, eller om han tänker överklaga.

– Han är förkrossad. Det här är hans yrke och han kan inte fortsätta sitt yrke. Han är också förkrossad över hur han kan göra det här misstaget, säger Sjöblom.

– Men vi ska hjälpa Joshua Wicks

KAN BEGÄRA OMTEST.

att avsluta detta på bästa sätt. Vi ser även människan i det hela. SJÖBLOM SÄGER ATT han inte känner till om det har skett någon polisanmäl­an mot spelaren, men säger att klubben inte har några planer på att lämna någon sådan. Men däremot berättar han att man, som klubb och arbetsgiva­re, ta sitt ansvar och hjälpa Wicks.

– Hans behov av stöd och hjälp ska vi naturligtv­is som arbetsgiva­re, så länge vi är det, se till att vi fyller, säger Sjöblom.

Joshua Wicks deltog inte själv under presskonfe­rensen. GP har sökt Joshua Wicks för en kommentar.

Fotnot:

 ??  ?? Joshua Wicks.
Joshua Wicks.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden