Göteborgs-Posten

Sandarnas tjejer med i alternativ VM-låt

- ANDREAS LITHANDER andreas.lithander@gp.se

Italodisco-duon Francesca e Luigi, som egentligen heter Martin Permer och Jessica Brannefors, ville göra en VM-låt med fokus på förlustens känslor.

Texten skrevs av journalist­en Ina Lundström och musikvideo­n spelades in på Sandarnada­gen, där elva tjejer från flicklaget 08/09 medverkar och spelar både glada och besvikna fotbollssp­elare.

Musikvideo­n till ”The Stand, som låten heter, är inspelad på Sannaplan och i Sandarnas klubbstuga. I den medverkar Bella, Alva, Moa, Telma, Ursina, Judith, Kea, Olivia, Linnea, Wivi och Bim från Sandarnas flicklag 08/09.

De spelar både glada och besvikna fotbollssp­elare, i en VM-låt där temat kretsar kring att det bara finns en vinnare i ett VM men 31 förlorare.

– När vi diskuterad­e fotbollslå­tar kom vi fram till att de är väldigt platta, visst man vill vinna men mänskligt är det mer intressant hur man hanterar en förlust, säger Martin Permer.

För att få fram den här känslan i sångtexten tog man hjälp av journalist­en Ina Lundström, vars barn spelar i Sandarna.

– Idén kom när det blev klart att Italien inte skulle vara med i VM, texten skulle inte vara för glad. Fotboll är vemodigt och vi ville att låten även skulle förmedla lite mörker, säger Ina Lundström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden