Göteborgs-Posten

Mourad trivs i tränarroll­en

- FREDRIK JANLIND fredrik.janlind@gp.se

George Mourad har fått en fin start som tränare i Näsets SK och utesluter inte en större satsning i framtiden. Spelarkarr­iären är dock inte helt över.

– Jag väntar tills gräsmatche­rna börjar, säger han och skrattar.

Han har lagt den egna spelarkarr­iären på elitnivå bakom sig. Nuförtiden är det i stället Näsets SK och division 5B som gäller för George Mourad som sadlat om till tränare. Den nu 35-årige fotbollspr­ofilen har börjat med två segrar på de tre första omgångarna.

– Resultatmä­ssigt har det börjat bra får jag säga. Vi förlorade premiären mot Väster som får vara favoriter till att ta hem det i år. Där gjorde vi en bra prestation och kunde mycket väl fått med oss poäng, säger han.

Hur är det att vara tränare nu i stället?

– Man är väldigt bortskämd som spelare … nu får du lägga en hel del tid på planering och så. – SOM SPELARE kan du bara dyka upp på träningen och förbereda dig mentalt. Då går du bara din träning och går därifrån. Det är mer att göra än vad jag hade trott.

Funkar det att kombinera med jobbet?

– Det gör det, hur bra som helst. Jag har ju ett väldigt flexibelt jobb.

Hur är du som tränare?

– Bra fråga … det får du fråga spelarna om, säger han och skrattar.

– Men jag tror att jag är ganska lugn och harmonisk som tränare. Jag vill spela fotboll och ha mycket boll. Under försäsonge­n så körde vi inget löpande utan boll utan inkluderad­e bollen i allt vi gjorde. Så jag kanske är lite mer modern tränare än det är traditione­lla.

Du tränar laget så som du själv hade velat haft det?

– Haha! Det är nog lite mer som jag själv önskade det under min tid som spelare …

Målsättnin­gen för Näset?

– I år vill vi vara med så gott som det går högt upp. Men vi har inte satt något resultatmå­l utan har ett prestation­smål att spela den fotboll vi vill. Med bra prestation­er kommer bra resultat.

”Man är väldigt bortskämd som spelare … nu får du lägga en hel del tid på planering och så” GEORGE MOURAD om skillnaden mellan att spela och att vara tränare

Inte sugen på att lira igen? Finns suget kvar?

– Den finns absolut kvar! Jag har ju skrivit över min licens hit så det är bara en tidsfråga. Jag vill inte vara med i träningen nu utan få en bättre bild från sidan av. Jag väntar tills grässäsong­en har börjat så man slipper konstgräse­t, säger han och skrattar.

– Kroppen klarar mer än man tror och jag känner mig i väldigt bra form. VID SIDAN AV fotbollen jobbar han inom bankvärlde­n i dag. Men George Mourad utesluter inte en större satsning som tränare.

– Jag älskar ju fotbollen. Hade jag inte gjort det så hade jag lagt ner helt efter den aktiva karriären men det var roligt att fortsätta. Sen får vi se vilken mån och hur mycket det blir. Men jag gillar det här och kan absolut tänka mig att fortsätta med det här, säger han.

 ?? Bild: MATHIAS BERGELD ?? VISAR VÄGEN. George Mourad har bytt rollen som spelare mot den som tränare. Han är ansvarig för Näsets SK i division 5 den här säsongen. Man han väntar till gräset kommer med att kanske spela.
Bild: MATHIAS BERGELD VISAR VÄGEN. George Mourad har bytt rollen som spelare mot den som tränare. Han är ansvarig för Näsets SK i division 5 den här säsongen. Man han väntar till gräset kommer med att kanske spela.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden