Göteborgs-Posten

ARN: Ge tillbaka pengarna för den missade matchen

- MIA PETTERSSON 031-62 44 84 mia.pettersson@gp.se

Efter köpet förstod mannen och hans sällskap att det vore brottsligt att använda fotbollsbi­ljetterna, och de valde därför att inte gå på matchen. Någon ersättning från biljettför­medlaren var det dock inte tal om.

Det var en solig dag i början av maj förra året som Arsenal tog emot Manchester United hemma på Emirates. Efter en relativt tam inledning gjorde hemmalaget två snabba mål – ett vackert långskott och en nick – inom tre minuter i början av andra halvlek. Matchen slutade 2-0 och Wenger fick sin första seger mot Mourinho i tävlingssa­mmanhang någonsin. ALLT DETTA MISSADE den svenske mannen och hans fyra vänner, som köpt biljetter till matchen åtta månader i förväg. Orsaken var helt enkelt att de ville följa regelverke­t.

De befann sig på sitt hotell när biljettern­a, som kostade sammanlagt 24 450 kr, levererade­s till dem. Först då förstod sällskapet att de fått årskort som kan vara personliga och knutna till någon annan. Med årskorten följde ett brev där det stod att användning­en egentligen var otillåten, samt en uppmaning om att ljuga om så behövdes.

Sällskapet valde att inte gå på matchen och mannen som köpt biljettern­a vände sig till Corella Tickets AB, som förmedlat dem, för att häva köpet. DÄR TOG DET dock stopp. Företaget hänvisade till sina användarvi­llkor, där det framgick att årskort ibland ersatte vanliga biljetter. Dessutom har ju köparen själv valt att inte använda dem, påpekade man; det har Corella Tickets inget med att göra.

Mannen anmälde det inträffade till ARN, som också går på hans linje. Visst står det att man kan få årskort i stället för vanliga biljetter, konstatera­r ARN, men det framgår inte att det är otillåtet att använda dem. Corella Tickets visste vad de sålde och det måste ”betraktas som oaktsamt”, skriver ARN i sitt beslut.

 ??  ?? MISSAD MATCH. Granit Xhaka gjorde 1-0, ett långskott som gick in via Ander Herrera.
MISSAD MATCH. Granit Xhaka gjorde 1-0, ett långskott som gick in via Ander Herrera.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden