Göteborgs-Posten

Frölundas framtid finns i föreningen

Det kryllar av talanger i Frölunda som bara väntar på sin chans – här listar GP-sportens ishockeykr­önikör Johan Rylander och reporter Fredrik Janlind spelarna som borde få chansen i A-truppen nästa säsong av Roger Rönnberg.

- FREDRIK JANLIND fredrik.janlind@gp.se JOHAN RYLANDER johan.rylander@gp.se

Det blev en missräknin­g för Frölunda under den gångna säsongen. En säsong som tog slut redan i kvartsfina­lspel mot Malmö efter en förlust med 4–2 i matcher. Därefter har klubben ägnat sig åt analys för att ta reda på vad som gick fel.

Men framtiden ser ljus ut för Frölunda och Roger Rönnberg som har en uppsjö av talanger att välja på.

I akademin hos klubben kryllar det av unga talangfull­a spelare som bara väntar på sin chans i A-laget – där några redan har fått testa på spel.

GP har kartlagt de unga talangerna i klubben och lyfter fram de som har störst chans att slå igenom på riktigt och ta en plats i A-laget.

ARVID SÖDERBLOM

Utlånad Hanhals IF säsongen 2018/2019

■ Var den målvakt som spådde bli näste A-lagskeeper från de egna leden. Också väldigt stark, trots längd och smal kropp. Kommer att få mycket att göra i Kungsbacka.

ANTON SUNDIN

■ Anton har tagit stora kliv den senaste säsongen – och har en helt annan skridskoåk­ning än sin far. Pappa Ronnies tröja är för övrigt hissad i taket i Scandinavi­um.

FILIP HASA

Väldigt liten för att vara back, men kompensera­r upp med att vara smart på isen. Fick beröm ett flertal gånger av Roger Rönnberg efter träningar med A-laget under vintern. På väg upp? Draftbar 2018.

JACOB PETERSON

Utlånad Björklöven IF säsongen 2018/2019

Draftad av Dallas Stars – och ännu en spelare som fostrats i HC Lidköping under Martin Dahlins hårda skola. Kommer få nyttig speltid i Joakim Fagervalls allsvenska lag.

FILIP ROOS

Stor och kraftig back som Roger Rönnberg tror väldigt mycket på. Var uppe och tränade en hel del med A-laget under senare delen av säsongen.

SAMUEL FAGEMO

Spelar U18-VM i april 2018

Borde vara nära en A-lagschans i vinter. Var redan 2016 med och vann World Under-17 Hockey Challenge mot Kanada – och plockades ut till All star-laget. Grymt skott – och bra fart. Draftbar 2018.

LINUS NÄSSÉN

Spelar också U18-VM i april 2018

Vann också guld i Kanada 2016 – och är en riktigt smart center. Det märks även utanför isen, där han agerar moget och ansvarsful­lt. Draftbar 2018.

LEON LEREBÄCK

Hade problem att klara löptestern­a i början av förra säsongen, men det är inte alltid den bästa löparen är den bästa hockeyspel­aren. En klok och spelskickl­ig back – som är redo att ta klivet upp. Draftbar 2018.

KARL HENRIKSSON

Smart förstecent­er i det J18-lag som var nära att ta SM-guldet tidigare i år. Inne på 25 plusmål!

HANNES KOLLÉN

Den yngsta målvaktsta­langen på listan. Liten och rörlig – och kanske har en utveckling den här säsongen.

GUSTAV BERGLUND

Back som trots ung ålder både är stor och tung. Gick från HV71 till Frölunda – och hade 26 plusmål senaste säsongen i J18 Elit.

ELMER SÖDERBLOM

Oerhört stor forward/center – som redan snuddar på två meters längd. Har 49 i skostorlek och får specialbes­tälla sina skridskor. Trots storleken tekniskt skickligt – och stenhård framför mål.

MÅNS KRÄMER

Stor skåning, som redan är uppe på 190 centimeter. Kanske kan bli en sån Daniel Rahimi-back som nye coachen Kristofer Näslund vill utveckla.

ERIK PORTILLO

Också en målvakt som klubben tror en hel del på. Spelade två matcher med J20 i SuperElit under säsongen – och hade 97,4 i räddningsp­rocent då. Draftbar 2018.

LUCAS RAYMOND

Med i team 17 säsongen 2017/2018

Lillebror Raymond är familjens allra största hockeytala­ng. Skadade arm/hand, men har tränat upp sig igen. En riktig målskytt, med blixtrande skridskoåk­ning och smarta pass.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Var oerhört nära A-lagsplats redan förra säsongen, då han var den junior som låg längst fram i testerna. I topp när det gäller styrka. Tappade en stock på sin fot på kommande läger – och fick säsongen förstörd av skador.
Var oerhört nära A-lagsplats redan förra säsongen, då han var den junior som låg längst fram i testerna. I topp när det gäller styrka. Tappade en stock på sin fot på kommande läger – och fick säsongen förstörd av skador.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden