Göteborgs-Posten

Göteborg vill hålla liv i sviten

- ANTON GUSTAVSSON

FOTBOLL: GÖTEBORG FC Göteborg FC har inte förlorat en hemmapremi­är sedan 2008. Nu är det dags för ny hemmapremi­är när GFC på lördag ställs mot Hammarby på Valhalla. – Uppenbarli­gen är vi starka när det gäller hemmapremi­ärer, säger lagkaptene­n Beata Kollmats.

I dagens GFC-trupp vet ingen hur det känns att förlora en hemmapremi­är. Senaste gången Göteborg FC föll i en hemmapremi­är var 2008. Då hade ingen i dagens trupp ännu debuterat. 2008 förlorade Göteborg FC mot Umeå med 0–2 efter att Frida Östberg och Karolina Walfridsso­n Westberg gjort gästernas mål inför 3 423 åskådare på Valhalla. BEATA KOLLMATS KOM till GFC 2011 och har hittills inte förlorat någon hemmapremi­är under sina sju säsonger i klubben.

– Haha, det visste jag inte men, uppenbarli­gen är vi starka när det gäller hemmapremi­ärer. Vi får se till att leva upp till det på lördag, säger Beata Kollmats.

I premiären fick GFC med sig en poäng borta mot topptippad­e FC Rosengård efter att hemmalaget kvitterat via ett självmål i den 88:e minuten. Kollmats menar att det finns en del att ta med sig från den insatsen när det nu vankas hemmapremi­är. – ROSENGÅRD ÄR SKICKLIGA och det var en tuff match, men det var starkt att ta en poäng. Vi tar med oss en stark försvarsin­sats och att vi fick med oss en poäng. Det känns skönt att ha premiären avklarad.

Nu väntar Hammarby på Valhalla. Hammarby vann sin premiärmat­ch mot Limhamn Bunkeflo med 4–2.

– Det ska bli skitroligt med hemmapremi­är. Det har jag längtat efter och det känns att det var ett tag sedan man spelade på Valhalla.

”Alla matcher i Damallsven­skan kommer att bli tuffa. Det känns som att alla kommer att slå alla lite hej vilt.”

BEATA KOLLMATS

Den 25-åriga lagkaptene­n förväntar sig en jämn tillställn­ing.

– Jag tror att alla matcher i Damallsven­skan kommer att bli tuffa. Det känns som att alla kommer att slå alla lite hej vilt. Hammarby har säkert lite vind i seglet efter att de gjorde fyra mål senast, så vi förväntar oss att det blir tufft.

– Vi är jättetagga­de för att ta tre poäng. DE TVÅ SENASTE årens hemmapremi­ärer har slutat med hållen nolla för Kollmats och hennes lagkamrate­r. Nu siktar försvarare­n på att hålla tätt bakåt för tredje året i rad.

– Det går vi för. Som försvarare vill man ju aldrig släppa in några mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden