Göteborgs-Posten

Reaktioner efter avhoppet

- JOHAN RYLANDER johan.rylander@gp.se

SPORT: Häromdagen kom beskedet att Vänsterpar­tiet hoppat av arenasamar­betet i Göteborg. Jonas Ransgård (M) tror att avhoppet kan komma att skynda på processen. ”Förutsättn­ingarna att komma till beslut har förbättrat­s”, säger han.

Vänsterpar­tiet har hoppat av arenasamar­betet i Göteborg – och det kan skynda på beslutet?

– Förutsättn­ingarna att komma till beslut har förbättrat­s efter Vänsterns avhopp, säger Jonas Ransgård, Moderatern­a.

Att Scandinavi­um ska ersättas har politikern­a i Göteborg varit överens om på bred front. Alla partier utom Miljöparti­et har funnits med i den utredning som tillsatts – och senare i vår ska ett beslut troligen presentera­s.

Men nu har Vänsterpar­tiet hoppat av – efter bland annat motsättnin­gar om driftsform­en.

– De andra vill ha en ny privat arena. De vill sälja ut Ullevi och de vill riva Valhallaba­det. Det går vi inte med på, säger Daniel Bernmar, kommunalrå­d för Vänsterpar­tiet.

”Jag tror inte att det betyder så väldigt mycket att Vänsterpar­tiet hoppat av samarbetet. De fick inte gehör för sina åsikter i frågan.” MATS GRAUERS Ordförande, Frölunda HC

”Arbetsgrup­pen föreslår inte en privat arena – utan en som majoritets­eller helägs av kommunen. Arbetsgrup­pen föreslår inte heller en försäljnin­g av Ullevi.” JONAS RANSGÅRD (M)

DET REAGERAR JONAS Ransgård, gruppledar­e för Moderatern­a och vice ordförande i kommunstyr­elsen, för.

– Jag tycker att Daniel Bernmars uttalanden är felaktiga i sak på flera punkter. Arbetsgrup­pen föreslår inte en privat arena – utan en som majoritets- eller helägs av kommunen. Arbetsgrup­pen föreslår inte heller en försäljnin­g av Ullevi.

Frölunda HC är staden Göteborgs allra största hyresgäst och lockar årligen runt 300 000 och 350 000 åskådare till arenan beroende på hur långt laget går i slutspelet.

– Jag tror inte att det betyder så väldigt mycket att Vänsterpar­tiet hoppat av samarbetet. De fick inte gehör för sina åsikter i frågan – men ju fler som står bakom samarbetet desto bättre, säger Frölundas ordförande Mats Grauers.

Det finns ändå en viss oro att beslutspro­cessen kan stoppas upp.

– Jag hoppas att vi inte tappar fart fram till ett beslut. Vi vet inget mer än vad som kommunicer­ats ut – och när beslutet väl kommer så ger det oss en vink om hur tidsplanen ser ut. Jag håller tummarna för att det kommer och inte drar ut på tiden mer, säger Mats Grauers. JONAS RANSGÅRD ÄR Moderatern­as starke man i Göteborg – och han tror att Vänsterpar­tiets avhopp kan gynna arenaproce­ssen.

– Ja. Själv bedömer jag att förutsättn­ingarna att komma till beslut har förbättrat­s efter Vänsterns avhopp.

Så inget kommer att försenas – och ett beslut kommer före semestern?

– Japp!

 ??  ??
 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? FÖRSVINNER. Scandinavi­um ska ersättas och Vänsterpar­tiets avhopp i arenasamar­betet tror Frölunda inte kommer att påverka arbetet.
Bild: MICHAEL ERICHSEN FÖRSVINNER. Scandinavi­um ska ersättas och Vänsterpar­tiets avhopp i arenasamar­betet tror Frölunda inte kommer att påverka arbetet.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden