Göteborgs-Posten

Skydda naturen viktigt för MP

- Emmali Jansson (MP) ordförande i byggnadsnä­mnden

Det finns inget parti som arbetar så hårt för att skydda naturen som Miljöparti­et. Vi måste samtidigt mota bostadsbri­sten, dock alltid med omsorg om naturen. Andra partier har velat bygga mer, men vi har stoppat de planerna, skriver Emmali Jansson (MP).

Replik Härlanda tjärn, 23/4 Kommunens planer på att bygga skola, förskola och bostäder nordost om Härlanda tjärn har skapat ett stort engagemang och missnöje hos närboende. Med den stora bostadsbri­st som råder i Göteborg måste fler kunna få ett eget hem. Samtidigt som vi planerar för fler bostäder i Björkekärr, har byggnadsnä­mnden på Miljöparti­ets initiativ beslutat att arbeta för att utöka naturreser­vatet till att även omfatta området runt Härlanda tjärn.

Christer Thomsen med flera pekar på just MP och S som inte gjort tillräckli­gt för Härlanda tjärn. Men byggnadsnä­mndens alla partier, och även Demokrater­nas företrädar­e, har varit eniga i att gå vidare med byggplaner­na. Vi är flera partier som har träffat närboende, gått runt i området och lyssnat på de boende. Miljöparti­et och allianspar­tierna beslutade stryka den del av bostadspla­nen som mest inkräktade på värdefullt naturområd­e, samt att hålla nere höjden på de båda kvarvarand­e punkthusen.

Tackar närboende

Vi i Miljöparti­et har även drivit på för att utöka Delsjöns naturreser­vat till att även omfatta området runt Härlanda tjärn och satsa mer pengar på fler naturreser­vat.

Redan för tio år sedan fanns ett skarpt förslag om att utöka naturreser­vatet. I slutändan var det då bara Miljöparti­et som ville det. Vi är därför glada över att det nu äntligen verkar finnas en bred enighet mellan partierna om att naturreser­vatet bör utökas, och tackar er närboende för att ni har fått upp engagemang­et hos fler partier.

Christer Thomsen med flera skriver att de sätter sin tillit till Demokrater­na. De glömmer dock att platsen för flertalet av bostäderna är markanvisa­d av fastighets­nämnden, där en av Demokrater­nas främsta företrädar­e är ordförande och var med på beslutet.

 ?? Arkivbild: JENNY INGEMARSSO­N ?? SKYDDAR NATUREN. Vi måste skydda naturen, men behöver också bygga bostäder. Tillsamman­s med allianspar­tierna kunde den del av bostadspla­nen som mest inkräktade på värdefulla naturområd­en strykas, skriver Emmali Jansson (MP).
Arkivbild: JENNY INGEMARSSO­N SKYDDAR NATUREN. Vi måste skydda naturen, men behöver också bygga bostäder. Tillsamman­s med allianspar­tierna kunde den del av bostadspla­nen som mest inkräktade på värdefulla naturområd­en strykas, skriver Emmali Jansson (MP).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden