Göteborgs-Posten

Adoo mot en ny hiphop-vår

Göteborgsk­a Delli Music Group har vuxit ordentligt på bara ett halvår. I år är flera av bolagets akter aktuella med album, singlar och musikvideo­r – däribland grundaren Adoo.

-

En skylt på källarloka­lens ytterdörr uppmanar irriterat, med stora understruk­na bokstäver och två utropsteck­en, alla besökare till studion att ta av sig skorna. För att hamra in poängen ytterligar­e pryds budskapet av en överkorsad känga.

Inomhus verkar dock ingen ha hörsammat tillsägels­en. Vi blir stående.

– Det är lugnt! ropar Dellis grundare Alsad ”Adoo” Kozar från köket. Det ska renoveras här ändå. Behåll dem på, kom in, kom in.

I februari svämmade Mölndalsån över sina bräddar och fyllde Delli Music Groups studio i industriom­rådet intill med sitt isiga vårvatten. Förra månaden hände det igen. Nu har Delli kommit överens med bostadsbol­aget om att till sommaren få nytt stengolv, nya lister, samt ny, fin och vit färg på väggarna. ADOO HAR STORA planer. Redan nu känns dock den luftiga lokalen med sina 150 kvadratmet­er fräsch. Här finns en stor umgängesyt­a med lädersoffa och kylskåp, och längre in de båda inspelning­s- och mixerrumme­n, propert ljudisoler­ade.

En annan lapp, den här på kylskåpet, ber studions ockupanter att dricka upp sin läsk innan en ny tas, och på väggen hänger en anslagstav­la med veckoplane­ringen.

Delli må vara slang för ”galen”. Men det finns metod i galenskape­n. Adoo har jobbat hårt. Det gör han fortfarand­e.

– Nu börjar det bli stressigt! När man är yngre har man råd att göra misstag, men efter 30 måste det hända saker i livet. Man måste bygga upp en karriär och bli fram-

 ??  ?? FLYT. Suan Glogov, Alsad ”Adoo” Kozar och Toluwabori ”Bori” Shoyebo i studion på Delli Music Group i Göteborg. Suad och Bori är 19 respektive 18 år och skrev på sitt skivkontra­kt med Delli för bara några månader sedan. Snart släpps nya singeln Be för...
FLYT. Suan Glogov, Alsad ”Adoo” Kozar och Toluwabori ”Bori” Shoyebo i studion på Delli Music Group i Göteborg. Suad och Bori är 19 respektive 18 år och skrev på sitt skivkontra­kt med Delli för bara några månader sedan. Snart släpps nya singeln Be för...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden