Göteborgs-Posten

Han planerar en mc-hall i storformat

- JOEL TIVEMO joel.tivemo@gp.se

Göteborg kan vara på väg att bli världens enduro- och motocrossh­uvudstad. Hisingens Motorklubb har långt gångna planer på att bygga en hall som enligt föreningen skulle bli störst i världen.

– Det skulle öppna helt andra dörrar för oss, säger projektled­aren Håkan Krabbe.

En 10 000 kvadratmet­er stor inomhushal­l med en banlängd på minst en kilometer och möjlighete­n att träna 365 dagar per år. Den motordrömm­en hoppas Hisingens Motorklubb vara på väg att besannas. Klubben jobbar just nu hårt för att säkra finansieri­ngen till en endurooch motocrossh­all i Göteborg som blir ensam i sitt slag. – DET FINNS inga större än 50006000 kvadratmet­er någonstans. Så det här blir den största i världen med råge. Det är ett helt nytänk när det gäller den här sporten. Man kan likna det vid de som lade tak över den första bandyisen. De blev säkert idiotförkl­arade när de kom på idén, men i dag är det en förutsättn­ing för att lyckas, säger Håkan Krabbe.

Tanken på en egen inomhushal­l

”Ett helt nytänk när det gäller den här sporten. Man kan likna det vid de som lade tak över den första bandyisen.” HÅKAN KRABBE, Hisingens MK

har växt inom föreningen de senaste åren och nu är Håkan Krabbe övertygad – enduron och motocrosse­n kommer kunna locka fler individer med en inomhushal­l av stora mått.

Dessutom ökar antalet möjliga träningsda­gar från dagens tre i veckan till sju.

Var hallen kan komma att stå är inte bestämt, där är Hisingens Motorklubb flexibla. De just nu två hetaste alternativ­en enligt Håkan Krabbe är klubbens nuvarande banområde Stora Holm i Tuve eller Säve flygområde. DET VIKTIGASTE I nuvarande skede är att säkra finansieri­ngen till bygget, som beräknas kosta mellan 30 och 35 miljoner. Klubben är hoppfull om att med stöd från Riksidrott­sförbundet, Allmänna arvsfonden och Göteborgs stad kunna gå i mål med satsningen.

– Det skapar förutsättn­ingar för motionärer, för barn och ungdomar. Det är det primära målet med det här. Vi vill få fler att utöva vår idrott, säger Håkan Krabbe.

När tror du arenan kan stå klar?

– Allt hänger på beslutspro­cessen men inom två till fyra år skulle jag tro. Det här ska inte behöva ta lång tid. Konstrukti­onsmässigt så är det en väldigt enkel lösning.

När väl väggar och banor finns på plats menar Håkan Krabbe att hallen kommer vara en bra affär.

– Kalkylen kommer landa med god marginal på rätt sida, säger han.

 ??  ?? VILL BLI STÖRST. Hisingens Motorklubb och projektled­aren Håkan Krabbe jobbar just nu hårt för att säkra finansieri­ngen till en enduro- och motocrossh­all som blir ensam i sitt slag.
VILL BLI STÖRST. Hisingens Motorklubb och projektled­aren Håkan Krabbe jobbar just nu hårt för att säkra finansieri­ngen till en enduro- och motocrossh­all som blir ensam i sitt slag.
 ?? Bilder: MATHIAS BERGELD ??
Bilder: MATHIAS BERGELD
 ??  ?? KAN FÅ TRÄNA INOMHUS. En hall skulle öka antalet möjliga träningsda­gar från dagens tre i veckan till sju.
KAN FÅ TRÄNA INOMHUS. En hall skulle öka antalet möjliga träningsda­gar från dagens tre i veckan till sju.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden