Göteborgs-Posten

Salah sänkte gamla klubben

- FREDRIK JANLIND

Mohamed Salah, 25, bytte Roma mot Liverpool inför säsongen. Ett byte som engelsmänn­en lär vara extra nöjda med efter den här uppvisning­en.

Att Liverpool lyckades värva över Mohamed Salah från just Roma inför den här säsongen för ”bara” 400 miljoner kronor får ses som ett fynd i dagens fotbollsvä­rld. Att det var just Salah som skulle spela huvudrolle­n på Anfield i den första av två semifinale­r mellan lagen var ingen större skräll. ROMA VAR DOCK nära att ta ledningen när Alexsandar Kolarov fick på en riktig rökare men den gången var det ribban som räddade Liverpool.

Men med tio minuter kvar av halvleken slog Mohamed Salah till med ett riktigt drömmål när han dundrade in 1-0 i krysset bakom Alisson. Det målet fick Anfield att explodera av glädje med Salah själv ”firade” minst sagt återhållsa­mt av respekt för sin gamla klubb.

Salah skulle slå till igen i slutet av den första halvleken när han rann igenom och kyligt lyfte in 2-0 till sitt Liverpool.

– Det är riktigt kul att se honom. Det är inte bara målen han gör. Han är med och spelar och äger mittbackar­na. Han är riktigt bra, säger Fredrik Ljungberg i Viasat. UPPFÖRSBAC­KEN SKULLE BLI än brantare för Roma. Efter slarvigt försvarssp­el så rann Salah igenom på nytt men den här gången valde han att passa istället och gav Saido Mané chansen att peta in 3–0 från nära håll.

Mardrömmen för Roma fortsatte när Roberto Firmino satte både 4–0 och 5–0 för sitt Liverpool och Jürgen Klopp kunde jubla rejält innan Edin Dzeko reducerade till 5–1 och Diego Perotti satte 5–2.

Två sena mål som gör att drömmen om en finalplats i Champions League lever vidare för Roma inför returen om en vecka i Rom.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden