Göteborgs-Posten

Skilsmässa­n skapade akut behov av förråd

- TERESA INNOCENTI

Flytta från stort till mindre var det som fick Jacob Holmberg att hyra ett extra förråd. Nära jobbet och hemmet var kriterier som var viktiga och i dag hyr han ett litet förråd.

Infarten till anläggning­en på Ringön i Göteborg skyddas av två stora grindar. För att komma in i lokalen krävs en personlig kod och övervaknin­gskameror sitter uppsatta på strategisk­a ställen överallt.

Här, hos Merx Storage, hyr Jacob Holmberg ett förråd på andra våningen sedan i vintras. De ljusa lokalerna är kantade av likadana vita plåtdörrar med speciella lås. Här finns utrymmen från några kubikmeter till stora förråd för hela bohag.

– När man byter liv byter man förrådsbeh­ov. Jag gick igenom en skilsmässa för två år sedan och flyttade från hus till lägenhet. Plötsligt hade jag en massa saker jag behövde förvara. Visst, jag hade kanske kunnat ha dem utspridda lite här och där hos kompisar, men det blir jobbigt att åka mellan olika ställen, säger han.

Första tiden efter skilsmässa­n placerade han alla saker i ett garage i Kungsbacka.

– Jag bodde då i en möblerad tvåa och hade ingen plats för mina grejor. Jag hade bland annat tagit med mig en del verktyg som jag hade när jag sysslade med veteranbil­ar, som jag planerar att ge bort. Så jag frestade på min gamle fars tålamod och hade allt hos honom. Till slut tipsade han mig att om att jag kunde hyra ett förråd i stället, säger Jacob Holmberg och skrattar. NÄR HAN VALDE anläggning var det viktigt att förrådet låg nära hans hem och hans jobb. Generösa öppettider var också viktigt, att man kommer åt sitt förråd när man behöver det. Priset var däremot inte så avgörande.

– De som jobbar här är väldigt trevliga och hjälpsamma. Här kan man dessutom låna vagnar om man behöver det och det är breda förrådsdör­rar. Man har en personlig kod till porten och till själva våningspla­net och ett speciellt lås till själva förrådsdör­ren, säger han.

I dag förvarar han en del möbler, lite småsaker, resväskor och verktyg i sitt förråd. Han planerar att sätta in en hylla för att få mer utrymme. Men bäst av allt är att han kan lägga till med segelbåten precis utanför anläggning­en.

– Det blir perfekt till hösten, då seglar jag hit och lastar av alla dynor och segel som behöver förvaras varmt och torrt.

 ?? Bild: ANNA VON BRÖMSSEN ??
Bild: ANNA VON BRÖMSSEN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden