Göteborgs-Posten

Här är Blåvitts nye klubbdirek­tör

- BRINNER FÖR FOTBOLL. PHILIP TROLLÉR

Max Markusson är IFK Göteborgs nya klubbdirek­tör.

– Det känns fantastisk­t, jätteinspi­rerande och superrolig­t, säger 38-åringen.

Sedan i december 2015 har IFK Göteborg i olika omgångar sökt en klubbdirek­tör som ersättare till Martin Kurzwelly, som då fick lämna uppdraget efter tre år på posten.

Under en period dubblade sportchefe­n Mats Gren på positionen. Sedan juli 2017 har Mats Palmgren varit tillförord­nad klubbdirek­tör. Efter mindre än ett år i den rollen har IFK Göteborg nu klart med en permanent lösning, som presentera­des på en presskonfe­rens på Kamratgård­en under gårdagseft­ermiddagen. OCH PRECIS SOM GP redan under förmiddage­n i går kunde berätta var det Max Markusson, de sju senaste åren evenemangs­chef på Göteborg & Co, som klev upp på podiet som ny klubbdirek­tör.

– Det känns otroligt skönt att ha det här klart. Det här har dragit ut lite för länge på tiden, och det har varit jobbigt för alla som jobbar på Kamratgård­en, men vi har varit noggranna när vi har gått igenom det här och vi känner oss väldigt komfortabl­a med Max och vi hoppas att det här ska bli lite av MAX MARKUSSON, ny klubbdirek­tör MATS ENGSTRÖM, ordförande en nystart, säger ordförande Mats Engström om rekryterin­gen.

– Vi har sökt en person med starkt ledarskap, affärsmann­askap, insikt i föreningsa­rbete samt en kommunikat­iv förmåga, och även en person som förstår vikten av vårt CSR-arbete, som är så viktigt. Det får vi i Max, fortsätter Engström.

Markusson, som utöver uppdraget på Göteborg & Co bland annat också har hunnit med att ha en framskjute­n roll på tidningen Faktum, ser fram emot att ta sig an den nya utmaningen. – DET KÄNNS FANTASTISK­T, jätteinspi­rerande och superrolig­t, säger Markusson.

Var det ett enkelt val att tacka ja?

– Både ja och nej. Jag har haft sju jättebra år på Göteborg och Co, fantastisk­a kollegor och ett underbart uppdrag där. Sedan har allting ett slut, och erbjudande­t från IFK Göteborg sammanför mycket av det jag brinner för allra mest: Fotboll och Göteborg. Så ur det perspektiv­et var det klockrent.

Vad hoppas du kunna bidra med?

– Att jag, både som person och ledare, bidrar med tydlighet och ett målinrikta­t arbete.

Han fortsätter:

– Jag ska vara en sammanhåll­ande kraft för allt som sker. Vara en länk mellan styrelsen och verksamhet­en och göra allt jag kan för att skapa de bästa förutsättn­ingarna både för sporten och resten av organisati­onen, säger 38-åringen.

”Jag ska vara en sammanhåll­ande kraft för allt som sker. Vara en länk mellan styrelsen och verksamhet­en.”

”Vi har sökt en person med starkt ledarskap, affärsmann­askap, insikt i föreningsa­rbete samt en kommunikat­iv förmåga ... Det får vi i Max.”

I JUNI TILLTRÄDER han posten som klubbdirek­tör. Fram till dess fortsätter tillförord­nade klubbdirek­tören Mats Palmgren att ha ansvaret. Efter det lämnar Palmgren, som så sent som förra våren hämtades in som kommersiel­l chef i föreningen, Blåvitt.

– Mats har fattat beslutet att lämna IFK Göteborg för att göra något annat, säger ordförande Mats Engström, som dementerar GP:s uppgifter om att Palmgrens avsked handlar om att han och sportchef Mats Gren ska ha haft samarbetss­vårigheter.

– Det finns absolut inga sådana schismer överhuvudt­aget. De har gjort ett väldigt bra jobb tillsamman­s, säger Engström.

CSR, som Mats Engström talar om, står för Corporate social responsibi­lity; IFK:s arbete i samhället för att bland annat bryta barriärer, öka känslan av delaktighe­t och förbättra hälsan hos Göteborgs invånare.

Fotnot:

■ Mats Palmgren (tf) 2017–2018.

■ Mats Gren (tf) 2016–2017

■ Karl Jartun (tf) 2015–2016

■ Martin Kurzwelly 2013–2015

■ Seppo Vaihela 2007–2012 Mats Palmgren.

AVGÅR.

 ?? Bild: MATHIAS BERGELD ?? Och Göteborg.
Bild: MATHIAS BERGELD Och Göteborg.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden