Göteborgs-Posten

Guldtackor säkrade i ÖFK-målet

-

Härvan kring bedrägerim­isstänkta Daniel Kindberg, som tagit timeout som ordförande för den allsvenska fotbollskl­ubben Östersunds FK, växer.

I utredninge­n med Kindberg och ytterligar­e två personer, varav en är häktad, har Kronofogde­n fått i uppdrag att säkra tillgångar vid en fällande dom i ekobrottsm­ålet, skriver Östersunds-Posten.

Efter kvarstadsd­omar mot de övriga om 20 miljoner kronor har Kronofogde­n från den häktade personen beslagtagi­t bland annat två guldtackor, fordon, postväxlar och kontanter. I det andra fallet räknar Kronofogde­n med att personens fastighet täcker kvarstadsb­eloppet.

Ekobrottsm­yndigheten­s åklagare Niklas Jeppsson har tidigare sagt att elva miljoner kronor ska betalas solidarisk­t av de misstänkta. Beloppet motsvarar summan som försvunnit i bedrägerie­t.

Kindberg anhölls i förra veckan men släpptes senare trots att misstankar­na mot honom enligt Ekobrottsm­yndigheten då hade stärkts. Kindberg misstänks för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokförings­brott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden