Göteborgs-Posten

Fördel Real Madrid efter första semin

- LINUS PETERSSON

0–1 till 2–1. Real Madrid vände och vann den första Champions League-semifinale­n mot Bayern München.

Liverpool gjorde 5–2 på Roma under tisdagskvä­llen.

Ett dygn senare var det dags för Bayern München och Real Madrid att drabba samman i den andra Champions League-semifinale­n.

Det började med ett hemmamål. Joshua Kimmich dundrade fram på högerkante­n och dunkade in bollen intill den närmsta stolpen.

Real Madrid skulle dock vända på matchen. VÄNSTERBAC­KEN MARCELO kvitterade genom en studsande halvvolley strax innan pausvilan. Tolv minuter in på den andra halvleken kom 2–1. I en snabb kontring serverade Lucas Vázquez Marco Asensio som inte gjorde något misstag när han kom fri.

Bayern München tryckte på och försökte kliva tillbaka in i matchen efter det.

Och det fanns chanser. Thomas Müller sparkade hål i luften bara en meter från mållinjen, Robert Lewandowsk­i sköt utanför när han kom fri. Bland annat.

Det ska dock sägas att Real Madrid och Ronaldo fick ett bortdömt mål för hands. Det kunde ha blivit 3–1 där och då.

Matchen slutade dock 2–1. Därmed fördel Real Madrid inför returen nästa tisdag.

Tungt för Bayern München, extra mycket med tanke på att både Arjen Robben och Jerome Boateng tvingades kliva av skadade.

?? Bild: THORSTEN WAGNER ?? AVGÖRANDE. I 57:de minuten satte Asensio 2–1.
Bild: THORSTEN WAGNER AVGÖRANDE. I 57:de minuten satte Asensio 2–1.