Göteborgs-Posten

Nya p-platser vid Saltholmen

- ETEZAZ YOUSUF ETEZAZ YOUSUF etezaz.yousuf@gp.se

Parkerings­situatione­n är ansträngd för många boende i Södra skärgården. Därför beslutade poltikerna i går att utöka antalet p-platser på Saltholmen.

– Det är en situation som skiljer sig från många andras vardag, sa Shahbaz Khan (S).

GP har tidigare i flera omgångar tidigare skrivit om situatione­n på Saltholmen, som under lång tid varit ett problem för de boende i Södra skärgården. Inte minst under sommaren när skärgårdsb­orna tvingas konkurrera med badgäster om de begränsade p-platserna.

– Det här är en fråga som varit olöst alldeles för länge, och som rör många människors vardag, konstatera­de Shahbaz Khan (S) i talarstole­n.

Han påtalade att skärgårdsb­ornas situation skiljer sig från många andras i staden.

– Det är ingen slutdestin­ation som man parkerar på, utan en bytespunkt, sa Shahbaz Khan.

Förslaget innebar delvis att man ska underlätta parkerings­situatione­n för boende i skärgården genom att omvandla båtplatser vid Saltholmen till p-platser.

Fullmäktig­e tog med bred enighet beslut om att gå vidare med förslaget. Det betyder att man inom kort blir ytterligar­e 70 p-platser vid Saltholmen.

– Det här innebär att man snabbt kan komma tillrätta problemen med ett antal enkla lösningar, sa Hampus Magnusson (M).

Fullmäktig­e beslutade även att ge Göteborgs Stads Parkerings AB i uppdrag att utreda hur man kan ta fram ytterligar­e parkerings­platser på Saltholmsg­atan och Vikebacken.

Under omröstning­en uppstod en något förvirrad situation i salen.

I kommunstyr­elsens förslag fanns en punkt om att Göteborg Stads Parkerings AB ska avvakta att göra prisändrin­gar för p-platserna i Saltholmen och Långedrag. Något som Socialdemo­kraterna motsätter sig. VISS FÖRVIRRING UPPSTOD när det visade sig att partimedle­mmarna hade glömt att yrka på sitt eget förslag, och tvingades rösta på kommunstyr­elsens i stället.

– Det måste vara P-bolaget som bestämmer här, det är deras uppgift att bestämma priserna. Men det är verkligen ingen stor fråga för oss, det viktigaste är att det här gick igenom, förklarar Shahbaz Khan efter omröstning­en.

Hampus Magnusson håller inte med om att det är P-bolagets sak att avgöra, men är nöjd att man även lyckades rösta igenom den punkten.

– Kommunfull­mäktige är det högst beslutande organet som kan förhandla fram det här beslutet. Sedan är det ju så att vi fick med oss en formell tabbe.

Han poängterar att kvällens beslut inte är tillräckli­gt. Utan att man måste ta till andra, långsiktig­a, åtgärder om man få bukt med problemen.

– Det långsiktig­a spåret för oss är boendeplat­ser, säger Shahbaz Khan.

Fullmäktig­e tog med bred enighet beslut om att gå vidare med förslaget

 ?? Bild: JONAS LINDSTEDT ?? FÖRBÄTTRIN­G. Nu ska parkerings­möjlighete­rna för boende i skärgården förbättras med fler parkerings­platser vid Saltholmen.
Bild: JONAS LINDSTEDT FÖRBÄTTRIN­G. Nu ska parkerings­möjlighete­rna för boende i skärgården förbättras med fler parkerings­platser vid Saltholmen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden