Göteborgs-Posten

Skapar ny teknik mot nätskojare

- LISA HENRICSON 031-86 84 24 lisa.henricson@gp.se

Företaget Talkpool i Kungsbacka utvecklar en lösning som ska göra det svårare för bedragare på nätet. Och också kan bidra till att mindre aktörer kan slå sig in på annonsmark­naden där Google och Facebook i dag dominerar.

Talkpool har anställda i flera världsdela­r och huvudkonto­ret ligger i Schweiz. Men en del av den tekniska utveckling­en sker på kontoret i Kungsbacka där teknikchef­en Stefan Lindgren, som bor i Vallda, har sin fasta plats. Härifrån jobbar hans team med ett internatio­nellt projekt i teknikens framkant. SYFTET ÄR ATT utveckla ett mer säkert och automatise­rat system för transaktio­ner på internet.

Projektet ”Joorschain” bygger på så kallad blockkedje­teknik som Stefan Lindgren enkelt beskriver som en bokförings­bok med saldo och informatio­n. Systemet är helt transparen­t och det går inte att ändra i programblo­cken i efterhand utan att någon kan se det.

– Tekniken är ytterligar­e en dimension på internet. Det började med att vi skickade meddelande­n, sedan kom handel och sociala medier. Därefter att saker uppkopplas och nu transaktio­ner, säger han.

Bedragare på nätet är framför allt ett stort problem i utveckling­sländer där invånarna inte har möjlighet att betala med bankkort eller andra betalnings­metoder på internet. Istället är det enda som finns telefonern­as kontantkor­t och koder. Men många skojare hävdar att personer ingått även andra avtal och tömmer kontantkor­ten på pengar.

– Med blockkedje­teknik kan man bättre hantera transaktio­nerna. Eftersom allt sparas kan man se om du har gått med på en prenumerat­ion eller inte.

”Med blockkedje­teknik kan man bättre hantera transaktio­nerna. Eftersom allt sparas kan man se om du har gått med på en prenumerat­ion eller inte.” STEFAN LINDGREN Teknikchef på Talkpool

TEKNIKEN KAN ÄVEN vara till stor hjälp för annonsörer som i dag har problem med att bedragare fejkar annonsklic­k med hjälp av robotar, vilket leder till att företagen får betala för uppmärksam­het de inte har fått. Men det går att hitta mönster för att ta reda på om det är en riktig människa eller robot som klickat.

I systemet går det också att lägga in det som kallas smarta kontrakt, som automatisk­t sköter till exempel villkor och utbetalnin­gar.

– Exempelvis om du ska köpa något på nätet kan det vara osäkert om du ska betala först eller vänta tills du fått paketet. Men genom smarta kontrakt kan båda skicka samtidigt och kontraktet håller koll på om villkoren uppfyllts eller inte, säger Stefan Lindgren.

Han tror att lösningen även kan ge fler aktörer chans att ta större plats på annonsmark­naden.

– I dag har några få spelare oligopol eftersom de står för förtroende­t. Men nu finns ett alternativ­t system som kommer att vara tillförlit­ligt och en struktur som gör att man slipper mellanhänd­er.

I praktiken är det en app som kommer att lanseras gradvis, med start i Afrika i sommar. Stefan Lindgren räknar med att den kommer att vara fullt utvecklad i slutet av året.

 ?? Bild: LISA HENRICSON ?? INTERNATIO­NELLT. Stefan Lindgren, teknikchef på Talkpool, tycker att det är praktiskt att ha kontoret nära medan de anställda jobbar världen över.
Bild: LISA HENRICSON INTERNATIO­NELLT. Stefan Lindgren, teknikchef på Talkpool, tycker att det är praktiskt att ha kontoret nära medan de anställda jobbar världen över.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden