Göteborgs-Posten

”Mustasch ska vara träskor och grillchips”

Mamma gömde kassettban­den med Kiss. Men redan som sexåring visste Ralf Gyllenhamm­ar att han skulle bli rockstjärn­a.

-

En dryg timme med Ralf Gyllenhamm­ar, frontman i Mustasch, flyger förbi. Han är öppen, uppmärksam och underhålla­nde, en entertaine­r även utanför scenen.

När vi träffas är han i Göteborg för att hälsa på sin gamla mamma, hjälpa till med däckbyte och titta till hennes stuga i Dalsland. Hemma i Vallentuna finns de två döttrarna och höggravida hustrun Doris. Om bara några dagar ska han bli trebarnspa­ppa.

Hur funkar det att kombinera Mustasch med att ha familj?

– Min fru är arton år yngre än mig. Det har gjort mycket. Första gången vi fick barn, Elvira som är nio nu, då kom hon på måndagen och på onsdagen drog jag iväg på en fem veckors turné i Tyskland. Plus att vi precis hade fått hem en hundvalp. Då var Doris, min fru, bara 23. Hade jag varit ihop med en donna i min egen ålder hade det väl aldrig funkat, misstänker jag.

Har det varit aktuellt att lägga ner bandet någon gång?

– Vi lägger inte av, så har det alltid varit. Att lägga av och sedan försöka komma tillbaka är jättesvårt. Det finns det många exempel på. Men när man som vi bara fortsätter blir man på något vis mer trovärdig. Framförall­t hos fansen.

Men har ni haft några dippar?

– Jodå, det har vi. Efter förra skivan Testostero­ne kändes det lite sådär. Vi gjorde en platta som inte var

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden